Leren reanimeren

cursus n De EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert zaterdagmorgen 23 april van 9.30 tot 13.00 uur een cursus reanimatie en gebruik van AED (Automatisch Externe Defibrillator). 

De cursus wordt gegeven in de lesruimte van de Brandweerkazerne Leiderdorp aan de Simon Smitweg 11 (naast het gemeentehuis). De kosten bedragen 55 euro inclusief koffie/thee en het certificaat. Sommige zorgverzekeraars vergoeden het lesgeld, vanuit de aanvullende verzekering.

De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen, bij grote belangstelling is er een nieuwe cursus op zaterdagmorgen 14 mei. Aanmelden kan bij de secretaris van de EHBO-vereniging, Edith Vink via e-mail vinkedith@hetnet.nl of per post t.a.v. Edith Vink, Roodborststraat 66, 2352HC in Leiderdorp. Vermeld bij aanmelding: volledige naam, voorletters, geboortedatum, adres, telefoonnummer en mailadres. Bel voor meer informatie Divera Kapteijn, voorzitter EHBO-vereniging Leiderdorp (06-27173041) of kijk op www.ehboleiderdorp.nl.

In Leiderdorp is inmiddels een goed netwerk van AED’s en burgerhulpverleners. Wie heeft geleerd met een AED om te gaan, kan zich aanmelden burgerhulpverlener bij Hartslag/nu.


Boekenmarkt levert € 6500 op 

verkoop n Twee jaar moest Leiderdorp het vanwege corona doen zonder de halfjaarlijkse boekenmarkt in de Scheppingskerk. Maar afgelopen vrijdagavond en zaterdag kon het weer. De drukte was groot, evenals de opbrengst: ruim 6.500 euro. 

Een kwart van de opbrengst komt ten goede aan een project van het Zeister Zendingsgenootschap: de afronding van de kerkrenovatie in het Surinaamse Bersaba.

Een prettige bijkomstigheid van de geslaagde boekenmarkt is dat er in de Scheppingskerk weer ruimte is om boeken te stallen. Vanaf dinsdag 5 april tussen 7.30 en 16.30 uur kunnen Leiderdorpers hun boeken weer inleveren in het kerkgebouw aan de Van Poelgeestlaan. Ook is het dan mogelijk om oud papier en houdbare artikelen voor de Voedselbank Leiden en omstreken in te leveren.