Noah en Michelle van Keurslagerij Albert Pestel met de Swartzwalder ovenschotel. | Foto: PR
Noah en Michelle van Keurslagerij Albert Pestel met de Swartzwalder ovenschotel. | Foto: PR Foto: PR

Tweemaal goud voor Keurslagerij Albert Pestel

Ovenschotels n De Schwartzwalder schotel en de zuurkoolschotel van de Leiderdorpse Keurslagerij Albert Pestel zijn goud waard. Dat oordeelt de Vereniging van Keurslagers die de ovenschotels onlangs een gouden beoordeling gaf.

Na twee jaar stilte vanwege corona organiseerde de Vereniging van Keurslager eindelijk weer wedstrijden voor hun leden. Een team van ervaren keurmeesters boog zich over de ambachtelijke ovenschotels van keurslagers uit heel Nederland. Bij de keuring werd gelet op smaak, kwaliteit, presentatie, geur, smaak en samenstelling van de schotel. Keurslagerij Albert Pestel scoorde met de Schwartzwalder schotel en de zuurkoolschotel de hoogst mogelijke score van 100 punten.

Dat resultaat werd behaald dankzij het gebruik van verse groenten, producten uit eigen worstmakerij, eigen koeien, Zeeuws scharrelvarken en Tante Door kippen, die slechts één stap verwijderd zijn van biologisch en op dier- en milieuvriendelijke manier worden verzorgd.


Themabijeenkomst Scarabee

Lotgenoten n Scarabee, het centrum voor leven met en na kanker, organiseert op maandag 28 maart in samenwerking met FortaGroep De Vruchtenburg (psychologische zorg voor mensen met kanker) een bijeenkomst met als thema ‘Vermoeidheid bij kanker’.

Wie meer wil weten over dit onderwerp en ervaringen wil delen met lotgenoten is van harte welkom bij Inloophuis Scarabee aan de Oude Vest 17 in Leiden. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur. Kijk op de website www.inloophuisscarabee.nl voor aanmelden en meer informatie.