Speuren naar paaseieren

Kinderactiviteit n Natuurspeeltuin de Dwarstuin organiseert op maandag 18 april (2e paasdag) een heuse Paaseierenzoektocht.

De Paashaas heeft ontelbaar veel eieren laten vallen en heeft hulp nodig van kindjes van 2 t/m 8 jaar oud om ze weer terug te vinden. Wie mee wil doen moet om 09.45 uur bij de natuuspeeltuin in het Leiderdorpse park De Bloemerd zijn, om 10.00 uur begint het zoeken. Vooraf aanmelden per e-mail natuurspeeltuinleiderdorp@gmail.com is noodzakelijk. Vermeld daarbij aantal kinderen en leeftijd. Aanmelden kan tot en met woensdag 6 april. 

Kinderen moeten worden begeleid door minimaal één ouder of verzorger. Neem zelf een – zelf geknutseld - mandje mee om de eieren in te doen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit, maar een donatie is welkom. Na afloop krijgt elk kindje vijf eieren mee naar huis en er zijn gouden eieren verstopt. Kijk voor meer informatie op onze Facebook en Instagram: Natuurspeeltuin De Dwarstuin.


Rijbewijs-keuringen

verlenging n Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 1 april, 6 mei, 3 juni en vervolgens minimaal een keer per maand bij Meet071 (De Oude Touwfabriek) aan de Sisalbaan 5a in Leiderdorp. Een afspraak maken kan uitsluitend via de website www.goedkopekeuringen.nl of door te bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 48 83 616. Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E en medisch 45 euro, C/D/E en Taxipas 60 euro.

Wie zich wil laten keuren, moet eerst een Gezondheidsverklaring kopen. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). Houd er rekening mee dat de verwerking en beoordeling van de keuringsuitslag door het CBR meerdere maanden in beslag kan nemen. Daarom wordt geadviseerd wordt om ruim voor het verlopen van uw rijbewijs een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 25 maart een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Verkoopbare spullen gezocht

rommelmarkt n Ook dit jaar wil Tamarco weer een rommelmarkt houden. Bruikbare spullen voor deze markt zijn meer dan welkom. Wie nog verkoopbare spullen heeft en deze aan de club willen doneren, kan ze op woensdagavond van 18.30 tot 21.00 uur brengen bij het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Meer informatie: 06 22681341 (na 16.00 uur).