Een aantal van de Leiderdorpse Straatjutters en hun helpers met de oogst van twee uurtje zwerfvuil oprapen rond winkelcentrum Winkelhof.
Een aantal van de Leiderdorpse Straatjutters en hun helpers met de oogst van twee uurtje zwerfvuil oprapen rond winkelcentrum Winkelhof. Foto: WH

28 zakken zwerfvuil in 2 uur

Algemeen Milieu en duurzaamheid

Zaterdag 19 maart was het in heel Nederland opschoondag. Het doel van deze dag is om het zwerfafval aan te pakken. Ook in Leiderdorp werd hier aan meegedaan.

In de buurt van Winkelhof gingen de Leiderdorpse Straatjutters zaterdagochtend aan de slag met een groep van dertien personen. Ze kregen hulp van een aantal gezinnen met jonge kinderen en twee jongedames. Die laatste waren ieder voor zich goed waren voor twee zakken afval afkomstig uit een gedeelte van de middenberm van de Engelendaal.

Twee uurtjes straatjutten leverde een enorme berg troep op met zoals altijd veel blikjes, kartonnen drinkbekers, plastic, papier en sigarettenpeuken. Alles bij elkaar was het genoeg om maar liefst 28 grote vuilniszakken te vullen.

Zoals altijd werden veel blikjes, papier en flesjes opgeruimd.