Jaarvergadering KBO-PCOB

ouderenbond n Op dinsdagmiddag 22 maart is de jaarvergadering van de ouderenbond KBO-PCOB. Leden en aspirant-leden zijn welkom. Het eerste deel van de middag komt de financiële jaarverantwoording aan bod. Na de pauze wordt een gezellig spel gedaan. 

De bijeenkomst is in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Aanvang 14.30 uur, zaal open vanaf 14.00 uur. Voor leden is de toegang € 3, - , niet-leden betalen € 5, - voor de koffie/ thee en een drankje na afloop. Informatie: Marianne van der Bijl, (071) 5897110.


Collecteweek Amnesty 

mensenrechten n Deze week gaan collectanten van Amnesty International langs de deuren. Amnesty International is dé mensenrechtenbeweging die wereldwijd opkomt voor gelijke rechten voor iedereen. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Om haar onafhankelijkheid te bewaren – om altijd en overal te kunnen zeggen wat ze wil – neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Meer informatie over Amnesty International is te vinden op www.amnesty.nl.


Hulp bij opvoeden van pubers

webinars n Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Gezondheidsbevordering van GGD Hollands Midden een webinarserie voor de ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs. De gratis webinars gaan over verschillende thema’s rondom het opvoeden van pubers. 

Tijdens het webinar Eat, Train, Study, Sleep en Repeat op 23 maart krijgen ouders informatie over het puberbrein in relatie tot voeding, bewegen, studeren en slaap. Ook krijgen ouders tips over wat zij kunnen doen om een gezond eet-, beweeg- en slaappatroon bij hun puber te stimuleren.

Het webinar Je puber online op 29 maart gaat over cyberpesten, sexting, gamen en online tijdbesteding. Er wordt uitgelegd waarom jongeren zo grenzeloos kunnen zijn in het gebruik ervan en wat de risico's zijn.

Het webinar Verleidingen van nu op 7 april gaat over onder andere vapen, lachgas, alcohol en drugs. Er wordt uitgelegd waarom pubers experimenteren met deze middelen ook al kennen ze vaak wel de risico's. Ook krijgen ouders tips over wat zij kunnen doen om het gebruik van deze middelen door hun kind zo lang mogelijk uit te stellen.

Tijdens het webinar Praten met je puber op 11 april worden zaken als begrip en respect voor elkaar besproken evenals hoe ouders met hun puber kunnen communiceren.

De webinars zijn van 20.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden voor een of meerdere webinars: www.cjgcursus.nl.