Kampschreur blijft steken op één medaille

Zitskiën n De Paralympische Spelen in Bejing zijn niet geworden wat de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur ervan gehoopt had. 

Kampschreur deed mee aan vijf onderdelen en was op alle vijf kanshebber voor een medaille maar zijn oogst bleef steken op één zilver plak die hij behaalde op de supercombinatie. Daarnaast werd hij tweemaal vijfde, op de afdaling en op de Super G. Zowel op de reuzenslalom als de slalom ging hij onderuit en finishte niet.

De 22-jarige Kampschreur, die gewoonlijk grossiert in medailles, was na afloop van zijn laatste race vanzelfsprekend teleurgesteld maar vast van plan om door te gaan en opnieuw op jacht te gaan naar goud bij het aankomende WK en de Spelen over 4 jaar.


Beginnen met hardlopen

opstapgroep n Atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) start op zondag 27 maart met de jaarlijkse opstapgroep hardlopen. 

De cursus van 9 weken is bedoeld voor iedereen van 16 jaar tot 60+ die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen. Er wordt tweemaal per week getraind onder begeleiding van ervaren trainers met de nadruk op ontspanning en aandacht voor lenigheid en uithoudingsvermogen. De hardlooptrainingen zijn op zondagochtend 9.30 uur en donderdagavond 19.00 uur. Alle trainingen starten vanaf het clubhuis 'Cooling Duin' op de parkeerplaats bij de Duindamseslag en zijn in het bos, door het duin en over het strand. 

De cursus kost € 40,00. Na de opstapgroep is het mogelijk om lid te worden en je trainingsopbouw te vervolgen. Aanmelden kan via de website av-nsl.nl of e-mail starten@av-nsl.nl. Bel voor meer informatie met trainer Willy van Pinxteren (06-44113410) of Peter van Denzen (0252-411082).