| Illustratie: Maarten Wolterink
| Illustratie: Maarten Wolterink Foto: Illustratie: Maarten Wolterink

Bedrijvenkampioenschap tijdens MidZomerLoop

hardlopen n Op vrijdagavond 1 juli 2022 staan de Bloemerd en de Boterhuispolder weer in het teken van de MidZomerLoop. Twee jaar lang hebben de recreatieve lopers het moeten doen zonder deze gezellige zomeravondloop maar nu kan het weer.

De MidZomerLoop is opnieuw te gast op het fraaie complex van voetbalclub RCL op sportpark De Bloemerd waar alle ruimte is om je goed voor te bereiden op de loop en na afloop na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Deelnemers kunnen zich voor slechts 6 euro vooraf aanmelden om na afloop deel te nemen aan een barbecue die wederom verzorgd wordt door van Bemmelen Outdoor.

Het wedstrijdprogramma is hetzelfde als voorheen: er is een kinderloop, een wedstrijd over een korte afstand (6,3 km) en de mensen met een lange adem kunnen hun plezier en energie kwijt op de 10,2 km.


LK voor bedrijven

Nieuw dit jaar is dat bedrijven en organisaties kunnen strijden om het eerste open Leiderdorps Kampioenschap voor teams, op de 6,3 Km. Een team bestaat uit twee dames en twee heren. Deelnemende bedrijven krijgen de mogelijkheid maximaal vier reclame-uitingen aan te brengen in het start- en finishgebied en krijgen publiciteit op Facebook en op de site van de MidZomerLoop. Het inschrijfgeld per team is 125 euro. Daarvoor krijgt ieder teamlid een startnummer voor de 6,3 km, een chip voor de tijdopname, gratis deelname aan de barbecue, twee consumptiebonnen en een medaille. Ook wordt er een groepsfoto van elk team gemaakt. 


Vrijwilligers gezocht

Om de MidZomerLoop weer tot een succes te maken zijn veel vrijwilligers nodig voor taken als de opbouw start-finish gebied en parcours, inschrijven, verzorging en tassengarderobe. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Henk Morsch via tel. 06-26342128 of e-mail henk.morsch@gmail.com.


        Tekst: Wim van der Krogt


Smitsloo Groep Singelloop kiest zes goede doelen

hardlopen n De Singelloop Leiden heeft een nieuwe sponsor en daarmee een nieuwe naam: de Smitsloo Groep Singelloop. Op vrijdag 22 april staat de 7 kilometer lange familieloop over de singels op het programma. De Leidse zanger Mart Hoogkamer lost dan op het evenementenplein rond Molen De Valk om 19.30 uur het startschot voor het festijn, dat in het teken staat van Leiden European City of Science2022.

De opbrengst van de 45ste Singelloop is bestemd voor zes goede doelen: hospice Issoria, KDC De Walnoot, Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp, stichting Puzzelstuk, stichting VTV (Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vorming voor mensen met een beperking) en de Stichting Vrienden van Rosa Manus. Zij dienden net als tientallen andere gegadigden verzoeken in voor sponsoring van materialen of projecten.

Hospice Issoria bijvoorbeeld heeft dringend behoefte aan goede matrassen voor mensen in hun laatste levensfase. Kinderdagcentrum De Walnoot vroeg een bijdrage voor een zogeheten Qwiek-up, een apparaat waarmee saaie plafonds boven bedden van kwetsbare kinderen kunnen veranderen in een sterrenhemel of vergelijkbare positieve prikkels. Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp vroeg een bijdrage voor nieuwe accu’s voor de duofietsen. 

Het door corona-kosten verkleinde Singelloop-budget laat ook nog wat ruimte voor bescheiden financiële verzoeken. Zo toonde VTV zich dolgelukkig met een bedrag om T-shirts voor streetdance-lessen te kunnen kopen. Stichting Vrienden van de Leidse vrouwenopvang Rosa Manus heeft soft play foamblokken voor jonge kinderen op haar wensenlijst staan. Stichting Puzzelstuk tot slot ontvangt een bijdrage voor tv en soundbar voor jongvolwassenen die in 2023 een woonzorgplek in de Stevenshof betrekken.

De goede doelen vernemen na afloop van de Singelloop de waarde van hun cheques. De organisatie van de Smitsloo Groep Singelloop keert het geld uit als de aanschaf is gedaan.


Voorverkoop gestart

De voorverkoop voor startbewijzen is inmiddels gestart bij de vestigingen van SportCity. Een startnummer kost 4 euro. Van 21 maart tot en met 21 april (16 uur) zijn ze ook op andere adressen te koop. Op de dag van de Singelloop kost een startnummer 5 euro. Meer inlichtingen: www. singelloop-leiden.nl.