Het bevrijdingsfeest in park De Houtkamp in 2018. | Foto: PR OVL
Het bevrijdingsfeest in park De Houtkamp in 2018. | Foto: PR OVL Foto: PR

Oranjefeesten 2022 gaan door!

voorbereidingen n “We zijn heel blij dat we dit jaar een paar grote Oranjefeesten voor Leiderdorp kunnen gaan organiseren”, zegt Hans Kruidenberg, voorzitter van de Oranjevereniging Leiderdorp, enthousiast. “Koningsdag, het Bevrijdingsfeest op 5 mei, de Taptoe op 8 mei en ook de Herdenking op 4 mei kunnen weer als vanouds in ons dorp plaatsvinden. We zijn volop bezig met onze voorbereidingen."

Op die evenementen kunnen de Leiderdorpers alvast rekenen, verzekert Kruidenberg. "Hoe het programma er precies uit zal zien wordt via onze website (www.ovleiderdorp.nl) en via advertenties in de lokale media in april bekend gemaakt. Maar ik wil ook van de gelegenheid gebruikmaken om mensen te vragen voor versterking van ons bestuur en onze vrijwilligers om dit te kunnen realiseren. Want die hebben we hard nodig!”


Oproep

Zin om het enthousiaste team van de Oranjevereniging Leiderdorp te komen ondersteunen en handen uit de mouwen te steken? De vereniging Leiderdorp is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden waaronder een penningmeester. Kruidenberg: “We zijn een bestuur van acht mannen en vrouwen waarvan twee leden afscheid nemen. Daardoor zitten we te springen om aanvulling. Ook vrijwilligers om een klus te klaren op onze feesten zijn bij ons van harte welkom. Kijk op onze website (www.ovleiderdorp.nl) voor meer gegevens, of neem contact met ons op, bijvoorbeeld door te mailen naar secretaris@ovleiderdorp.nl.”

Vooruitblik

Koningsdag wordt geopend met de aubade in het Oude Dorp waarbij ook de gedecoreerden worden voorgesteld. “Daarbij zal Tamarco ons ondersteunen én zullen via een groot scherm ook basisschoolleerlingen meezingen: zij gaan op school filmpjes opnemen van hun liedjes en die laten we zien en horen. Daarna volgt in de Dorpskerk een cultureel programma waar leerlingen van muziekvereniging MOL hun muzikale talenten laten horen”, vertelt Kruidenberg.

Op 4 mei kunnen een herdenking in de Dorpskerk, de Stille Tocht en de ceremonie op de Algemene Begraafplaats weer gewoon doorgaan. “We zijn nu met een basisschool, Tamarco, een koor en andere betrokkenen aan het bekijken hoe we dit verder vorm kunnen geven. Daarbij houden we rekening met mogelijke afstandsregels”. 

Ook zal er weer een groot bevrijdingsfeest zijn op 5 mei. "Op het grote veld in park De Houtkamp verwelkomen we het bevrijdingsvuur en zingen we met Tamarco het Wilhelmus. Daarna volgt traditiegetrouw de versierde kinderfietsenparade. Voor de jeugd bieden we spelactiviteiten aan zoals het stoomtreintje, bungy jump, stormbaan, smoothy fietsen, broek hangen en springkussens. Tussendoor hopen we dansoptredens te hebben. Hopelijk kan iedereen onder het genot van een oranjezonnetje op het grote terras van dit alles meegenieten.”

"Samen met Tamarco en RCL gaan we op 8 mei 's middags de taptoe organiseren, met verschillende bands uit het land. Reserveer deze datum alvast in de agenda want het beloven weer mooie, feestelijke en muzikale optredens te worden!”, besluit Kruidenberg.