Groep 5 van de Willem de Zwijgerschool met de judokampioenen. | Foto: PR
Groep 5 van de Willem de Zwijgerschool met de judokampioenen. | Foto: PR Foto: PR

Verlate Nieuwjaarsloop

hardlopen n Op zondagochtend 13 maart klinkt om 11 uur het startschot voor de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop. Dat is raar een nieuwjaarsloop in maart? Klopt maar dit is de door corona uitgestelde loop van januari. Het is de organisatie gelukt de loop te verplaatsen en dezelfde loop aan te bieden die men gewend is. 

Voor deze loop kan je alleen vooraf inschrijven via inschrijven.nl of via de site van het Zorg en Zekerheid circuit. Deelname kost 8 euro. Voor dit bedrag krijg je niet alleen verzorging onderweg maar ook een mooie exclusief ontworpen medaille. 

De Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop is nu de derde loop van het Zorg en Zekerheidcircuit, een door de regionale lopers geroemd circuitwedstrijd. Hardlopers kunnen op 13 maart kiezen voor een loopafstand van 5, 10 of 15 kilometer. Om 11 uur wordt gestart met de 10 en 15 kilometer. Deze afstanden voeren de loper onder meer door het poldergebied van de Veerpolder en door de Leidse Hout. Tien minuten na de eerste start vertrekken de lopers van de 5km voor hun mooie ronde om en door de Leidse Hout. Startnummers zijn af te halen tot 10 minuten voor de start van de betreffende afstand.

Voor de start van de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop is er weer een GeZZinsloop voor de jongste hardlopertjes. Deze start om 10.00 uur. Deelname aan de GeZZinsloop is gratis.


Hoog judobezoek op de Willem de Zwijgerschool

hiro n De Willem de Zwijgerschool in Leiderdorp kreeg donderdag 24 februari bezoek van enkele succesvolle judoka's, waaronder Olympisch kampioenen Udo Quellmalz en Giulia Quintavalle en wereldkampioen en Olympisch brons winnaar Ruben Houkes.

Reden voor hun bezoek was dat sinds het begin van het schooljaar op de Willem de Zwijgerschool wordt gewerkt met HiRO. Dit is een nieuwe lesmethode gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling voor het primair onderwijs. Een initiatief dat is ontwikkeld door Schooljudo. Door een combinatie tussen praten, ervaren, reflecteren en doen, leren de kinderen meer over de kernwaarden van het judo: Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid, Discipline en Plezier.

De Internationale Judo Federatie wil onderzoeken of in Italië, Hongarije en Slovenië een dergelijk programma als pilot ook uitgevoerd kan worden. De judokampioenen kwamen op de Willem de Zwijgerschool kijken hoe HiRO hier toegepast wordt. Zij hebben de judoles van groep 5 bijgewoond en zijn in gesprek gegaan met de leerkrachten om hun ervaringen met HiRO te delen.


Meerburg vriendschappelijk verpletterd door RCL

VOETBAL • De meiden onder 17 van RCL, die uitkomen in de Hoofdklasse, speelden zaterdag een vriendschappelijk oefenduel tegen Eerste klasser Meerburg. Het werd een sportieve strijd waarbij het klasseverschil overduidelijk werd; de eindstand was 11-2 na een 4-1 stand bij rust. De beide ploegen gingen tezamen met de technische staf op de foto en hielden voorafgaand aan het oefenduel een moment van bezinning vanwege het oorlogsgeweld in Oekraïne. | Foto: Gert Jan van Heyningen

e beide ploegen gingen tezamen met de technische staf op de foto en hielden voorafgaand aan het oefenduel een moment van bezinning vanwege het oorlogsgeweld in Oekraïne. | Foto: Gert Jan van Heyningen