Afbeelding
Foto:

Burgemeester Laila Driessen roept iedereen op om vooral haar of zijn stem uit te brengen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze schrijft wekelijks een column om de belangstelling voor de verkiezingen te vergroten en mensen over de streep te trekken om daadwerkelijk naar het stemhokje te gaan op 14, 15 of 16 maart.

Verkiezingsdebat 

Lokale verkiezingen gaan over wat er speelt binnen een gemeente en staan daarom ook het dichtst op de bewoner. Zo zei de voorzitter van de Vereniging Nederlandse gemeenten Jan van Zaanen dit treffend in een column in het blad Binnenlands Bestuur: “Lokale partijen weten een snaar te raken omdat zij zich inzetten voor zaken die bewoners direct herkennen in hun leefomgeving, zoals: betere wegen, meer groen en ruimere voorzieningen.”

Precies daarom hebben wij in Leiderdorp het groot verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De organisatie is in handen van twee eveneens lokale media: het Leiderdorps Weekblad en Unity. Het vindt plaats vrijdagavond 4 maart om 20.30 uur in het atrium van het gemeentehuis, waar belangstellenden welkom zijn. Het is ook live te volgen op TV en online op unity.nu. 

In een eerdere column schreef ik al dat het kieskompas een mooi hulpmiddel is om er achter te komen welke partij het dichtst bij uw ideeën staat. Een debat is een nóg beter hulpmiddel. U kunt dan de kandidaten zelf zien en bekijken hoe ze in het debat overkomen. Het zijn immers deze mensen die het uiteindelijk moeten gaan doen. Ik hoop dan ook dat velen van u het debat op 4 maart zullen volgen. 

En ik kan niet genoeg benadrukken: maak gebruik van uw stemrecht en ga stemmen!


D66 gaat de polder in

campagne n Zondag 6 maart tussen 12.30 en 14.00 uur is D66 Leiderdorp met haar bakfiets te vinden in de Munnikenpolder. Raadsleden van de partij staan dan klaar om met fietsers, wandelaars en sportbeoefenaars in gesprek te gaan.

Bijvoorbeeld over het belang om de Leiderdorpse polders groen te houden en niet als bouwgrond te gebruiken. Daarvoor maakt D66 zich sterk. Ook zet de partij zich in voor het stimuleren van sporten en bewegen in ongeorganiseerd verband. Wandel-, skeeler- en hardlooppaden en sportlocaties in de openbare ruimte, zoals de Munnikenpolder en de Vadedoplas, moeten daarvoor geschikt zijn.

Het D66-team is herkenbaar aan de bakfiets. Bovendien gaan de D66-leden vanaf zondag ook in het dorp langs de deuren om 1-op-1 in gesprek te gaan met inwoners. Wilt u weten waar u het D66-team kunt vinden, volg D66 Leiderdorp dan op de social media (@D66Leiderdorp). En ziet u de D66-bakfiets ergens staan, kom dan gerust even langs voor een gesprek.