LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

 

Graag moderne windmolens                 in de polders

Helaas zijn er door de storm nogal wat borden, die aandacht vroegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, weggewaaid.  Tot voor kort was te lezen 'geen molens in de polders rond ons dorp'. Dat lijkt me vreemd. Er staan ons meerdere uitdagingen te wachten: boeren die graag blijven boeren en misschien meer grond nodig hebben in het kader van meer extensieve veeteelt, een natuurlijke leefomgeving waar we graag doorheen wandelen of fietsen en tot slotte een energietransitie waarbij we minder gas moeten gebruiken. Dus daarom graag moderne windmolens in de polder rond Leiderdorp: dan weten we zeker dat de boeren kunnen blijven boeren (immers geen woningbouw in de polder), we kunnen genieten van de mooie natuurlijke omgeving en we werken aan een evenwichtigere energievoorziening! Dan blijft Leiderdorp inderdaad 'tussen stad en platteland' . 

De partij met de kreet 'geen molens in de polders rond ons dorp' heeft het niet helemaal begrepen.


        Klaas Kramer, Leiderdorp


Tamarco zoekt spullen

Doneren n De Leiderdorpse Show- en Marchingband Tamarco houdt dit jaar weer een rommelmarkt. Bruikbare en verkoopbare spullen voor deze markt zijn meer dan welkom. Ze kunnen elke woensdag tussen 18.30 en 21.00 uur gebracht worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b. Meer informatie: 06 22681341 (na 16.00 uur).