Koffie-inloop

gezelschap n Elke eerste zondag van de maand van 11 tot 1 uur is er een koffie-inloop bij La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp. De eerstvolgende keer is op zondag 6 maart. Bedoeld voor iedereen die alleen is en op een, vaak saaie, zondag gezelschap zoekt. Er is geen leeftijdsgrens. Kom vrijblijvend eens kijken en je zult merken hoe ongedwongen het eraan toe gaat. Er zijn meestal evenveel mannen als vrouwen, dat zorgt voor een leuke sfeer. Bij de ingang word je begroet en niet aan je lot overgelaten. Voor info: yeppers071@gmail.com.


Bidden voor vrede op Aswoensdag 

avondgebed n In de aanloop naar Pasen geeft de Protestantse Gemeente Leiderdorp Aswoensdag een actuele invulling. Ds. Philip van Wijk leidt op woensdag 2 maart van 19.30 tot 20.00 uur in de Scheppingskerk het avondgebed. Dat staat in het teken van solidariteit met oorlogsslachtoffers in Oekraïne en andere brandhaarden en van wereldwijde vrede.


Vespers

Een dag later, op donderdag 3 maart, begint om 19.15 uur in de Dorpskerk de reeks oecumenische Vespers. De Protestantse Gemeente Leiderdorp organiseert die wekelijks in samenwerking met de Rooms-Katholieke parochiekern De Goede Herder. Het thema voor de wekelijkse serie van in totaal zes avondgebeden is ‘Bevrijding?!’

De meeste Vespers hebben dit voorjaar plaats in de Leiderdorpse Dorpskerk: op donderdag 3, 17, 24 en 31 maart. Die laatste keer is er voorafgaand aan de Vesper bovendien om 18.00 uur een vastenmaaltijd. De andere Vespers zijn op 10 maart en 7 april in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk.

Meer informatie over de Vespers: Liesbeth van Meeteren (lmeeteren@hotmail.com of 071-5895609).