Workshop Van restafval tot kunst. Maak kunstwerken met afval | Foto: PR
Workshop Van restafval tot kunst. Maak kunstwerken met afval | Foto: PR

Nieuws van de Volksuniversiteit Leiderdorp

Algemeen

Kunst uit afval, God op aarde: Domitianus en Videobewerking met Hitfilm

Iedere dag gooit u allerlei verpakkingsmateriaal en andere rommel weg, zoals eierdozen, keukenrollen, uiennetjes, stukjes stof, plastic zakjes en zakken lint, behang, kaasdoosjes, ijslepeltjes, en wat al niet. Zoveel, dat je er soms van schrikt. Vaak zijn er toch wel mogelijkheden voor hergebruik. In de workshop ‘Van restafval tot kunst’ maak je de mooiste kunstwerken met afval! Eerst maak je een ontwerp met houtskool, daarna worden structuren aangebracht op een doek en verschillende materialen met gel en/of tegellijm opgeplakt. De tegellijm geeft het geheel een betonachtige uitstraling. Als alles droog is (be)schilder je tenslotte het geheel met acrylverf. Vrijdag 25 februari, 9.30 – 12.30 uur.

Keizer Domitianus
De LVU bezoekt de tentoonstelling in het RMO over één van de Romeinse keizers: Domitianus. Zijn regeringsperiode wordt gezien als één van de gouden tijden van het imperium. Toch werd hij vermoord en na zijn dood bespot, verguisd en uiteindelijk vergeten. Hoe zit dat? Dinsdag 22 februari, 10.15 – 12.30 uur.

Bewerk je mooiste video’s met Hitfilm Express
Hitfilm Express is een gratis videobewerkingsprogramma dat geschikt is voor zowel de beginner als de gevorderde videobewerker. In deze cursus leer je in 3 lessen onder andere overgangseffecten toepassen en muziek, tekst en special effects toevoegen. Start cursus: woensdag 23 februari, 19.30 - 21.30 uur.

Informatie en aanmelding
Het bureau van de LVU in de Sterrentuin is geopend op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- t/m vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl) of telefoon (06 28415610). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.