Taizéviering in Dorpskerk

viering n Zondagmiddag 6 februari om 17.00 uur vindt in de Leiderdorpse Dorpskerk (Hoofdstraat 19) een Taizéviering plaats. Wie de drukte van alledag wil ‘ontvluchten’ kan terecht in deze sfeervolle viering.

In de viering is veel ruimte om Taizéliederen te zingen, te bidden en om te mediteren; net zoals in de gemeenschap in Taizé in Frankrijk gebeurt. Daar ving Frère Roger tijdens de Tweede Wereldoorlog in een oud huis vluchtelingen op. In 1942 werden zij ontdekt en moest iedereen Taizé meteen verlaten. In 1944 keerde Roger met enkele broeders terug naar Taizé om daar een gemeenschap te stichten.

Tegenwoordig telt de gemeenschap een honderdtal broeders, katholiek én protestants, uit bijna dertig landen. Duizenden mensen bezoeken jaarlijks Taizé om daar kortere of langere tijd in de gemeenschap aan de verschillende activiteiten mee te doen.


Dos Bailadores trekt in bij DC Dance aan Rietschans

dansscholen n Het pand van dansschool DC Dance aan de Rietschans 67 in Leiderdorp biedt sinds deze maand ruimte aan een tweede dansschool: Dos Bailadores. DC Dance geeft les aan kinderen en volwassenen en richt zich vooral op solo dansen en balletvormen van klassiek tot modern, maar ook op afro, dancehall, disco en hip hop. Dos Bailadores is een Latin dansschool waar les gegeven word in exotische partnerdansen zoals salsa, bachata, zouk en kizomba.  DC Dance bestaat sinds 2011 en is heeft sinds september 2018 het filiaal in Leiderdorp. Dos Bailadores bestaat sinds 1992 en was altijd gevestigd in Leiden.