Rabobank klanten bepalen welke van de aangemelde maatschappelijke gebouwen daadwerkelijk geld krijgen voor zonnepanelen. | Foto: Maarten de Groot Photography
Rabobank klanten bepalen welke van de aangemelde maatschappelijke gebouwen daadwerkelijk geld krijgen voor zonnepanelen. | Foto: Maarten de Groot Photography Foto: Maarten de Groot PHOTOGRAPHY

Goud op Super G voor Jeroen Kampschreur

zitskiën n De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kamschreur (22) is opnieuw wereldkampioen geworden op de Super G. Zaterdag 15 januari was pakte hij het goud in Lillehammer (Noorwegen).

Vrijdag 14 januari moest hij het goud op de afdaling nog aan de Noor Jesper Pedersen laten maar zaterdag nam hij spectaculair revanche door op de Super G ruim 3 seconden onder de zilveren tijd van zijn grote rivaal te duiken.

Tijdens het vorige WK, in januari 2019, won Kampschreur goud op alle vijf de onderdelen. Een prestatie die hij in Lillehammer niet gaat evenaren, al staan er dit keer zes onderdelen op zijn programma. Maandag maakte een val een einde aan zijn aspiratie om zijn titel op de supercombinatie te verdedigen. Het kan dus nog maximaal viermaal goud (en éénmaal zilver) worden. 

Vandaag staat de reuzenslalom op het programma, vrijdag de slalom en zondag, de slotdag van het WK, komt Kampschreur in actie op de parallel.


Paralympische Winterspelen

Na het WK gaat de focus voor Kampschreur op de Paralympische Winterspelen die plaatsvinden van 4 tot en met 13 maart in Bejing (China). Daar start hij op vijf disciplines. Bij de Spelen van 2018 behaalde hij één gouden medaille op de supercombinatie. Hij zal zeker proberen het aantal gouden plakken dit keer flink uit te breiden.


Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen met zonnepanelen

zonnepanelen n De coöperatieve Rabobank wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en het versnellen van de energietransitie. Daarom investeert zij een deel van haar coöperatief dividend in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen.

Leden van Rabobank kunnen vervolgens stemmen en zo bepalen welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Voor de winnaars betaalt Rabobank in de regio Leiden-Haaglanden de helft van de kosten (met een maximum van € 7.000,00 per winnaar) voor aanschaf en installatie.

De maatschappelijke verenigingen en stichtingen die in aanmerking komen zijn klant van Rabobank en eigenaar van gebouwen die de leefomgeving kenmerken. Uitzondering zijn maatschappelijke organisaties die huren bij hun gemeente: ook zij komen mogelijk in aanmerking.

De voorwaarden voor deelname en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.rabo-zonnepanelen.nl

Eigenaren van maatschappelijke gebouwen hebben een digitale uitnodiging ontvangen met unieke inschrijfcode om zich online aan te melden, of kunnen deze alsnog aanvragen bij Rabobank. Inschrijven kan t/m 31 januari. Het aanvragen van een inschrijfcode kan via communicatie.lh@rabobank.nl. De mogelijkheid voor leden om te stemmen start op 28 februari.