Ruilwinkel weer open

heropening n De Leiderdorpse ruilwinkel gaat met ingang van woensdag 19 januari weer open, uiteraard met in achtneming van de huidige coronaregels.

De ruilwinkel is gevestigd aan de Buitenhoflaan 1 en is iedere woensdagmiddag van 2 tot 4 uur open. Er wordt gewerkt met een puntensysteem: wie spullen inlevert krijgt daar punten voor die gebruikt kunnen worden om andere spullen uit de winkel aan te schaffen. Nieuwe klanten krijgen bij inschrijving tien punten en kunnen daarmee meteen gaan shoppen. 

De ruilwinkel kan geen grote meubels en andere grote spullen innemen in verband met gebrek aan ruimte. Ook knuffels worden niet ingenomen, maar kunnen wel bij de winkelleiding achtergelaten worden. De knuffels gaan dan via de organisatie SoeB (Stichting oost europa Boskoop) naar Roemenië.


Nabestaanden- café Leiden

gespreksbijeenkomst n Het Nabestaandencafé Leiden organiseert op zondag 30 januari van 14.30 tot 16.00 uur weer een gespreksbijeenkomst. Als het kan vindt dit plaats bij Monuta aan de Hoogmadeseweg 66 in Leiderdorp. Laat corona een live-bijeenkomst nog niet toe, dat is het online. Het gespreksthema is: Van missen krijg je het koud en wat rouw nog meer met je lijf doet

Rouwen doe je met je verstand, je gevoel én je lichaam. Voor de fysieke gevolgen van rouw is er meestal minder aandacht, terwijl je lijf vaak precies weet en aangeeft wat er speelt. Signalen als heel koud zijn of superalert, wankel op de been staan of verkrampte kaken zijn alle uitingen van jouw rouw. Wat heeft jouw lichaam jou te vertellen? Hoe kun je leren luisteren naar jouw lijf en jezelf de ruimte geven om te rouwen? Tijden het nabestaandencafé van 30 januari wordt hierover gesproken met Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn van Bright Elephant die hierover een boek schreven.

Vooraf aanmelden via e-mail info@nabestaandencafeLeiden.nl is noodzakelijk. Dit kan per mail via onder vermelding van naam, mailadres en telefoonnummer.