Woningnood

Heeft u Hugo de Jonge op de televisie in Op1 gezien? De goede man – en dat meen ik – zat er als een verschrikt vogeltje bij. De piekharen staken de lucht in alsof hij met zijn vingers in een stopcontact had gezeten. Had hij last van een te strakke boxershort of was het de angst voor de tafelgast Johan Derksen, die alles zegt wat ‘voor zijn bek’ komt? Verbazing: de besnorde VI Vandaag-man nam het voor de geplaagde ex-covid-minister op. De bestrijding van de pandemie? Een onmogelijke taak; je doet het nooit goed en wordt ook nog eens in het hartelijkste geval voor ‘rotte vis’ uitgemaakt.

Covid kon hij niet oplossen, natuurlijk niet, en nu begint Hugo aan een klus die hij ook niet tot een goed einde kan brengen: de woningnood. Over acht jaar moeten er één miljoen woningen zijn gebouwd. Lukt niet als je aan de CO2- ,milieu- en andere eisen denkt waaraan voldaan moet worden. 

Het probleem, teruggebracht tot ons stukje van de wereld, Leiderdorp, is in een politieke kring geen probleem: 2030 nieuwe woningen in 2030, wordt er beloofd. Hoe dat te realiseren, waar die neer te zetten en voor wie (éénpersoons-, twee persoonshuishoudens, gezinnen, huur, koop) wordt niet uitgelegd. Verkiezingsbelofte. Over twee maanden gaan we naar de stembuis. Gooi er wat kreten uit en er wordt op onze partij gestemd, denkt men kennelijk. Lukt het niet, geen nood: in 2030 is men toch vergeten wat in 2022 werd beloofd. En de mensen die deze valse belofte doen zijn tegen die tijd naar elders vertrokken of anderszins niet meer aan te spreken. 

Politici? Toedeledoki! De man die dit onderwerp bij mijn eerste kopje koffie aansneed, raakte op drift, liep rood aan. Ik rolde mijn krant ongelezen op tot een toeter, betaalde mijn koffie. "Wat vindt u dan van die tennisser Novak Djokovic, Australië uit gezet, dat wordt een politieke rel, let maar op", voorspelde hij. 

Wat kan mij dat schelen, ik wil een woning voor mijn kinderen, vóór 2030, en ik beende weg.


EHBO-vereniging zoekt penningmeester

oproep n Het bestuur van de EHBO-vereniging Leiderdorp is op zoek naar een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester gaat binnenkort verhuizen naar Drenthe.

De vereniging telt zestig leden, en het bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers. De penningmeester regelt en beheert de geldzaken van de vereniging. Het bestuur komt ongeveer zes maal per jaar bij elkaar om te vergaderen, en eens per jaar is er een ledenvergadering.

Geïnteresseerden in de functie van penningmeester voor de Leiderdorpse EHBO-vereniging kunnen contact opnemen met de voorzitter Divera Kapteijn via tel. 06-27173041 of e-mail divera.kapteijn@ziggo.nl. Zie ook de website: www.ehboleiderdorp.nl.