Noeste werkers in de buurtmoestuin met geheel links Robert van Egmond van Incluzio, geheel rechts bewoonster Marlon Ernest.
Noeste werkers in de buurtmoestuin met geheel links Robert van Egmond van Incluzio, geheel rechts bewoonster Marlon Ernest. Foto: Corrie van der Laan

2e leven voor buurtmoestuin

De buurtmoestuin tussen de Karolusgulden en de Florijn begon afgelopen voorjaar aan een tweede leven. Eind 2016 namen buurtbewoners het initiatief om een verwaarloosd speelplaatsje om te vormen tot speel-, moes- en pluktuin. Dat werkte een paar jaar goed maar na de verhuizing van enkele van de trekkers verdween ook het enthousiasme en kreeg onkruid vrij spel. In april dit jaar nam, met steun van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp, een nieuwe groep omwonenden het over. Eind april gingen ze aan de slag. 25 juni werd het opknapwerk afgerond met de plaatsing van een megagroot insectenhotel en verhoogde plantenbakken. Allebei gemaakt door cliënten van Gading, een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. Zij komen ook helpen in de tuin.