Afbeelding
Foto:

Voorbereidingen voor MidZomerLoop 2022

hardlopen n Het klinkt misschien raar in deze tijd waarin bijna niets meer op de ‘normale’ manier georganiseerd en uitgevoerd kan worden maar de organisatie van de MidZomerLoop is al volop bezig om de voorbereidingen te treffen voor de editie van 2022. Met een enorme positieve instelling en enthousiasme wordt gewerkt aan een nieuwe en mooier editie van dit groeiende Leiderdorpse hardloopevenement.

Door: Wim van der Krogt

Na twee jaar ‘droog’ te hebben gestaan zal er alles aan gedaan worden om op de avond van de 1e juli weer honderden lopers de inmiddels bekende rondjes door de Boterhuispolder te zien afleggen. De MidZomerLoop staat bekend om de sfeer en een fraaie route door de natuur. Na afloop is er dan weer een gezellig samenzijn op het Bloemerdcomplex van voetbalvereniging RCL die hun volle medewerking opnieuw hebben toegezegd. 

In het verleden behaalde resultaten bieden dan wel geen garantie maar de ervaring die de organisatie in een periode van groei heeft opgebouwd is de basis voor verdere ontwikkelingen en het zoeken naar verbeteringen en vernieuwingen. Zo zal er in 2022 naast individuele klassementen ook een klassement voor businessteams worden bijgehouden. Meer informatie volgt daarover.

Vanwege de groei van de laatste jaren en voor het uitvoeren van de wensen die op tafel liggen is de organisatie op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen denken en mee willen werken. Wie het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan een mooi evenement is welkom voor een kennismakingsgesprek met Henk Morsch. Hij is te bereiken via tel. 06-26342128 of e-mail henk.morsch@gmail.com.

1 juli 2022: save the day!


Fysiotherapie Ommedijk en Alecto Topteams halen banden aan

hockey n De samenwerking tussen de fysiotherapie Ommedijk en Alecto Topteams loopt al jaren. Onlangs hebben Maarten de Fockert (eigenaar Ommedijk) en Mieke van Ulden (Voorzitter Commissie Tophockey Alecto) de samenwerking opnieuw vastgelegd.

De deskundigheid van de Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk op gebied van het breed motorisch opleiden van jonge spelers wordt ingezet voor alle eerste en tweede teams van de D en C jeugdteams van Alecto. Ook de eerste en tweede Dames en Heren teams kunnen gedurende het jaar rekenen op de begeleiding en training van de fysiotherapeuten van de Ommedijk. Daarnaast is er elke week een blessurespreekuur waar alle leden van Alecto gebruik van kunnen maken.

De kennis op het gebied van sportbegeleiding is bij de Praktijk voor Fysiotherapie vastgelegd in het product Fit2Perform De revalidatie, preventie en performance staat in het teken van de visie: 'van de sporter eerst een goed atleet te maken en vervolgens een goede specialist'. Dit concept is tevens een samenwerking tussen fysiotherapeuten, bewegingsspecialisten, sportdiëtiste en sportpsychologe.

Van Ulden is blij met de samenwerking. “Breed motorisch opleiden maakt betere hockeyers. Dit is iets waar de landelijke hockeybond (KNHB) al meerdere jaren op inzet én waar De Fockert, dé deskundige op dit gebied in de regio, alles van weet. We zijn dan ook heel blij dat hij en zijn collega’s zich nog altijd willen blijven inzetten voor de jeugd en senioren Topteams van Alecto.”

V.l.n.r. Alecto vicevoorzitter Michiel Franse, Maarten de Fockert van Fysiotherapie Ommedijk, voorzitter Mieke van Ulden van de Commissie Tophockey en Alecto secretaris Sandra Pauw. | Foto: PR