De gekleurde, drijvende kussens maken de barrière tussen mensen zo zacht en zo vrolijk mogelijk.
De gekleurde, drijvende kussens maken de barrière tussen mensen zo zacht en zo vrolijk mogelijk. Foto: WH

Kleurige kussens op de vijver

Cultuur

Op het water achter gebouw De Sterrentuin, aan de rand van park De Houtkamp, drijven sinds maandagmiddag 13 december tien grote kussens in felle neonkleuren. Elke namiddag en avond van 4 tot 11 uur worden ze uitgelicht met schijnwerpers zodat ze goed opvallen.

Het is niet zomaar een decemberversiering. Het kunstproject vormt de kick-off van het festival ‘Leiderdorp, laat je zien!, Leiderdorp, laat je horen!’ dat de Leiderdorpse cultuurcoach Anne-Pauline van der A komend voorjaar wil organiseren. Met dit festival gaat ze in Leiderdorp op zoek naar nieuw talent en nog onbekende makers en creatievelingen. Zij zullen dan de kans krijgen hun artistieke talenten te laten zien en te laten horen.

Van der A organiseert het kunstproject samen met Leiderdorper Geert van der Velden van het Van Rijn Festival. Het idee erachter is om licht te brengen in deze donkere dagen, waarin afstand houden botst met onze wens om elkaar in de armen te sluiten. De gekleurde, drijvende kussens maken de barrière tussen mensen zo zacht en zo vrolijk mogelijk. 

Er wordt voor gezorgd dat het kunstproject geen schadelijke gevolgen voor dier en natuur heeft. Vragen of opmerkingen over de installatie of over de rest het project kunnen worden gestuurd naar cultuurcoachleiderdorp@gmail.com.