LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Haperende handhaving

Fons Bitter doet zijn beklag over het verkeer op de Engelendaal (Lezers Schrijven LW 1 december). Mijn ervaring is hetzelfde; heb jarenlang in de Merelstraat gewoond, en keek uit over de Engelendaal. Nu woon ik aan de Van der Valk Boumanweg. Hier dezelfde problematiek, veel sluipverkeer dat vooral in de avonduren met hoge snelheden richting de Spanjaardsbrug rijdt.

Nu is er nauwelijks controle en handhaving in Leiderdorp. De 30 km zones worden niet gerespecteerd, in De Houtkamp wemelt het van de fietsers en brommers, er wordt al maanden overal vuurwerk afgestoken. 

Wat wel gebeurt: niet gehinderd door enige kennis wordt mij door BOA’s gesommeerd om mijn hond aan te lijnen in De Houtkamp. In het hele park mogen honden los lopen van oktober tot april, dat staat duidelijk op alle info borden


A. van A., Leiderdorp

(Volledige naam bekend bij de redactie)


Brand in kledingcontainer

blussen n De brandweer moest zondagavond 5 december uitrukken om een brand te blussen in een kledingcontainer op het plein van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan in Leiderdorp. De brand ontstond rond 18.00 uur. Toen de brandweer arriveerde, wolkte de rook uit de container. De brandweer wist de brand te doven en te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, wordt nog onderzocht.