Walking Hockeyers versterkt met een aantal Alecto vrijwilligers na afloop van de klus. | Foto: PR
Walking Hockeyers versterkt met een aantal Alecto vrijwilligers na afloop van de klus. | Foto: PR Foto:

Walking Hockeyers klussen mee

hockeyhal n Op maandag 22 november heeft een groep Walking Hockeyers geholpen met het leggen van de sportvloer in de op 18 november weer opgebouwde hockeyhal van Alecto in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. 

De hal is een kleine 100 meter lang en ruim 30 meter breed. Er liggen twee zaalhockeyvelden in die door de leden van Alecto doordeweeks gebruikt worden voor zaalhockeytrainingen en in de weekends voor competitiewedstrijden.

Alecto heeft de opblaasbare hockeyhal in 2017 aangeschaft. Sindsdien wordt het 'hockeydome' elk jaar in november opgezet op een kunstgrasveld en is dan tot eind februari operationeel. Behalve vorig jaar, omdat toen de zaalhockeycompetitie afgelast werd vanwege de coro-napandemie. 

Het opbouwen en afbreken van deze hal is altijd weer een grote uitdaging voor veel vrijwilligers en ook het leggen en weghalen van de vloer vergt een serieuze inspanning. Onder het mom van vele handen maken licht werk hebben de Walking Hockeyers de handen uit de mouwen gestoken bij het leggen van de sportvloer. 


Clubhuis De Derde Helft

De Walking Hockeyers zijn actief op de donderdagochtend bij de door het Clubhuis de Derde Helft georganiseerde activiteiten. Wilt u zelf een keer meedoen, kom gerust langs tussen 9.00 en 12.00 uur bij Alecto. Meer informatie; www.clubhuisdederdehelft.nl.


RCL moet top 5 loslaten

voetbal n Een nagenoeg leeg complex en de regen en kou zorgden zaterdag voor een kille sfeer op het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. Een goede pot voetbal was dus wel welkom voor de handvol aanwezigen langs de lijn. Mede door het slechte weer en het gladde veld hadden beide ploegen moeite dit te bewerkstelligen. Een effectiever HVC’10 trok uiteindelijk aan het langste eind. RCL bevindt zich nu onderaan het linkerrijtje en heeft de top vijf, in elk geval voor het moment, los moeten laten.


Het jonge elftal van trainer Hein van Heek was in het begin van de wedstrijd nog wat zoekende. RCL creëerde nog weinig en zag de eindpass vaak niet aankomen. HVC’10 leek scherper en kreeg kort na elkaar twee grote kansen. Mitchell Bouwhuis vond het zijnet, terwijl Jorno Reurink drie minuten later van dichtbij de paal raakte.

Ondanks deze waarschuwingen kreeg RCL toch een tegentreffer te verwerken. Kirill Slutskyy nam een hoge bal knap aan. Het leer leek net te ver van zijn voet te springen, waardoor Jesper van Overloop kon 


ingrijpen. De centrale verdediger timede echter verkeerd, waardoor hij met zijn sliding de bal miste. Slutskyy schrok bijna zelf van de enorme mogelijkheid, maar maakte geen fout. De spits zette zijn ploeg koelbloedig op voorsprong.

RCL kwam nog weinig in de buurt bij doelman Rowdy Janssen. Jake van Heusden zorgde met individuele acties voor dreiging, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Vlak voor rust had de thuisploeg een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet werd gemist door Janssen, waardoor Sieb Rutgers haast alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Van dichtbij mikte hij echter over, zodat de ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.


Wakker geschud

RCL had zich ongetwijfeld een ander begin van de tweede helft voorgesteld, want kort na rust verdubbelde HVC’10 de voorsprong. Dave Kram reageerde alert in de Leiderdorpse zestien en schoot hard de 0-2 in de touwen. RCL leek nu echt wakker geschud. Na het doelpunt werden de roodwitten feller en creëerden ze steeds meer voorin. Het werd zelfs 1-2, ware het niet dat de scheidsrechter een te hoog geheven been van Rutgers had gezien. De individuele actie van de jonge spits mocht er zeker zijn, maar werd door de leidsman helaas niet op waarde geschat.

Even later kon Rutgers alsnog zijn doelpunt meepikken. Zijn poging belandde echter op de paal. Een harde lage vrije trap van Roy Weenink leek nog kansrijk, maar was te ver uit de hoek om echt gevaarlijk te worden.

RCL had er meer uit kunnen halen tegen de Hoek van Hollanders, maar liet zeker in de tweede helft zien dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden moet worden. 

Komende week kan de Racing Club zich meten met titelkandidaat DSO. RCL won in het prille vorige seizoen knap van de ploeg uit Zoetermeer, hetgeen terecht voor vertrouwen zorgt. Maar of deze wedstrijd doorgaat gezien de ontwikkelingen rond corona valt zwaar te bezien.

        Bron: Leidenamateurvoetbal.nl