Ruim 6.000 euro voor Alzheimer

Collecte n In de week van 7 tot 14 november werd in het hele land gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. In Leiderdorp leverde dat via de collectebussen en online 6.169 euro op. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar gezien het feit dat vanwege de coronamaatregelen minder collectanten langs de deuren zijn gegaan toch een heel mooi resultaat. Het geld is bestemd voor onderzoek dat moet leiden tot een toekomst zonder Alzheimer.

Alzheimer Nederland bedankt alle collectanten hartelijk voor hun inzet.

Wie in 2022 wil helpen als collectant of organisator, kan zich nu al opgeven via e-mail e.temminck-smeet@alzheimer-Nederland.nl.


Inzameling oud papier en voedsel

scheppingskerk n Leiderdorpers kunnen dinsdag 7 december tussen 7.30 en 16.30 uur hun oud papier en karton inleveren op het plein voor de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2. De inname van boeken is uitgesteld, omdat daarvoor nog onvoldoende opslagruimte beschikbaar is. Wel kunnen artikelen voor de Voedselbank Leiden e.o. worden afgegeven. De aangeboden artikelen moeten houdbaar en liefst voedzaam zijn, zoals rijst, pasta, pastasauzen en peulvruchten. Ook koffie, thee, zeep en shampoo zijn welkom.