De Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg feliciteert zijn Wassenaarse collega Hubert Schokker.
De Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg feliciteert zijn Wassenaarse collega Hubert Schokker. Foto: PR

Wassenaar wipt meer tegels dan Leiderdorp

Groen n De gemeente Wassenaar heeft de gemeente Leiderdorp verslagen met het NK Tegelwippen.

De twee gemeenten daagden elkaar de afgelopen maanden uit, waarbij Wassenaar op de landelijke ranglijst op plek 36 eindigde en Leiderdorp op plaats 38. Om Wassenaar te feliciteren heeft de Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg een kistje bloembollen en zaadjes gegeven aan wethouder Hubert Schokker van Wassenaar.

Tussen 30 maart en 30 september werd het NK georganiseerd, waarbij het doel was om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen voor groen. Iedere inwoner kon daarbij helpen door tegels in eigen tuin te verwijderen en dat te melden via de website nk-tegelwippen.nl. In Leiderdorp zijn in het half jaar dat de wedstrijd duurde 2215 tegels gewipt, Wassenaar ging daar overheen met 2428 tegels. 

Landelijk winnaar was de gemeente Rucphen met 22.639 tegels. Leiden eindigde op plek 11 met 31.309 tegels en Zoeterwoude op 79 met welgeteld 1 tegel. Voorschoten en Oegstgeest komen in het overzicht niet voor. In totaal zijn er in heel Nederland tijdens de actie 1.556.919 tegels gewipt. 


Dag van de Ondernemer start in Leiderdorp met ontbijtshow

gesprek n Gemeente Leiderdorp en de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) staan vrijdag 19 november stil bij Dag van de Ondernemer. Om 8.00 uur 's ochtends start er een speciale ontbijtshow op televisie en online bij Unity.NU.

Vanuit het gemeentehuis van Leiderdorp praat presentator Rudo Slappendel met zijn gasten aan tafel en staat het lokale ondernemerschap centraal. Bij hem aan tafel zitten onder andere wethouder Willem Joosten en LOV voorzitter Lorien de Roode. Ook wordt er gesproken over de Leiderdorpse Ondernemersprijs die in januari uitgereikt wordt. In het publiek zijn een aantal ondernemers te gast, dit zijn leden van de ondernemersvereniging. De ontbijtshow duurt tot 8.45 uur.

De uitzending is vrijdag 19 november te zien via Unity.NU op kanaal 40 (Ziggo) en 1412 (overige providers) en online via www.unity.nu. De uitzending wordt vanaf vrijdagavond 18.15 uur herhaald tot zaterdag 18.15 uur en is ook online terug te kijken.


Club van Sinterklaas op De Baanderij

Sinterklaasfeestje n Sinterklaas komt zaterdagmiddag 20 november ook naar winkelboulevard De Baanderij in Leiderdorp. Om 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op de parkeerplaats, hier wordt hij opgewacht door een heleboel kinderen.

Vanaf 13.30 uur is het al feest op De Baanderij en staan er optredens gepland van De Club van Sinterklaas, dansschool Rode Sneakerz en de Unity NL Kinderdisco.

De pieten van De Club van Sinterklaas zijn bekend van hun film 'De Club van Sinterklaas & Het Vergeten Pietje' die momenteel draait in de Nederlandse bioscopen. Dansschool Rode Sneakerz heeft zelf haar dansschool op De Baanderij en de kinderen zullen het publiek opwarmen voor de komst van Sinterklaas. Ook kunnen de kinderen dansen op de Unity NL Kinderdisco, met alleen maar sinterklaasliedjes.

Het evenement op de parkeerplaats van de Baanderij begint om 13.30 uur en duurt 14.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.debaanderij.com.