| Foto: PR
| Foto: PR Foto: PR

Voel je goed-avond

workshop n Onder de naam ‘Voel je goed-avond’ organiseren John van der Haven, Dennis Oomes en Willemiek van Dam (v.l.n.r. op de foto) en  donderdagavond 18 november een Think Good, Eat Good & Feel Good workshop in Theater Toverlei in De Sterrentuin (Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp).

Gezonde voeding, beweging en ontspanning zijn actuele onderwerpen. Zeker nu met het vele thuiswerken vanwege COVID-19. Dat is de reden dat Willemiek, John en Dennnis deze avond organiseren. “De avond kent geen winstoogmerk en het doel van de workshop is om een maatschappelijk bijdrage te leveren aan de inwoners van Leiderdorp (en omstreken) aangezien wij hebben gemerkt dat hier na de corona periode veel behoefte aan bestaat. Hierbij staan vitaliteit, een gezond leven en persoonlijke (mentale) ontwikkeling centraal”, aldus John.

John is NLP practicioner, master en coach. Hij vertelt hoe je je brein zo kunt sturen dat je je tijdens elke situatie rustig en ontspannen kunt blijven voelen. Dat wordt ook uitgeprobeerd aan de hand van oefeningen die ook door acteurs worden gebruikt.

Willemiek, gediplomeerd voeding- en leefstijlcoach, geeft uitleg over wat gezonde voeding nu precies betekent. En hoe je een gezonde leefstijl kunt volhouden, waar en hoe je moet beginnen en hoe je met kleine stapjes en aanpassingen enorme resultaten kunt bereiken.

Dennis is een deskundige op gebied van ‘flow’. Flow wordt gedefinieerd als een optimale staat van bewustzijn, een soort trance. een staat waarin je je het beste voelt en het beste presteert. Alles om je heen verdwijnt, de tijd vervormt (sneller of langzamer) en je hebt volledige focus. Het gekke is, op het moment dat je door hebt dat je in flow bent, ben je er weer uit. Flow overkomt je. Wel kunnen bepaalde omstandigheden helpen om een flow-staat te triggeren. Hoe je dat doet gaat Dennis vertellen.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. De kosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief koffie, thee & Healthy snack. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan door op www.voeljegoedavond.nl het aanmeldformulier in te vullen.


Italiaans slaapcomfort op Wooon Leiderdorp

Opening n Leiderdorp heeft er een bijzondere winkel bij. Woensdag 3 november aan het eind van de middag werd de Dorelan Flag Store op woonboulevard Wooon geopend. Als bijzondere gast was daarbij de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello aanwezig. Ook de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten (VVD, economische zaken) woonde de opening bij.  

Novello was niet zomaar uitgenodigd. Dorelan is een Italiaans merk en staat voor hoogwaardige bedden en matrassen. De Leiderdorpse vestiging is de enige winkel in Nederland waar ze te koop zijn en meteen de grootste Dorelan winkel ter wereld.

Voor eigenaar Erik Schuffel (54) kwam met de opening een lang gekoesterde wens uit. Met het starten van een onderneming heeft hij het roer omgegooid. Hiervoor had hij een lange carrière in de toeristische sector, waarvan de laatste tien jaar als managing director bij de Italiaanse cruiserederij MSC. Hij vertelde hoe hij op het idee was gekomen om importeur en distribiteur van Dorelan te worden. Na vele positieve commentaren op de Dorelan bedden van de cruiseschepen, met daaraan gekoppeld de vraag ‘waar kan ik zo’n bed kopen’, ging hij op onderzoek uit. Om erachter te komen dat er geen verkooppunt in Nederland was. Schuffel wilde al langer een eigen onderneming starten en waagde de sprong, samen met zijn schoonzoon Djerr van Wilgenburg.

Bij het opstarten kwamen ze de nodige uitdagingen tegen, zoals wat tegenvallers bij de verbouwing van het pand aan de Elisabethhof 14, maar woensdag konden ze dan toch trots hun gasten rondleiden door de showroom die zich over twee verdiepingen uitstrekt.

Eric Schuffel (rechts) leidt de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello (links) en de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten rond in zijn gloednieuwe zaak. | Foto: C. v.d. Laan