Afbeelding
Foto: Anneke Stokkel

LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Niet tegen speeltuin, wel tegen overlast

Sinds enige tijd is het speelpleintje achter de Hans Vonkstraat en de Muzenlaan ‘opgeknapt’.

Ons werd verteld dat er een moestuin zou komen. Onder die voorwaarden heb ook ik een petitie getekend om het speeltuintje op te knappen. Helaas is de moestuin er niet van gekomen, maar zijn daarvoor in de plaats een schommel en een glijbaan neergezet. Sinds het speeltuintje is opgeknapt wordt deze uitsluitend bezocht door kinderen en jongeren die de hele dag en avond aan het gillen en schreeuwen zijn en is er van geen enkele vorm van toezicht. ’s Avonds verzamelen de jongeren er zich en tot laat in de avond blijft het tegenwoordig onrustig en lawaaiig in de wijk.

Ben ik daarom nu tegen kinderen of ben ik tegen een speeltuintje in onze buurt? Geenzins! Ik blijf het een leuk initiatief vinden, de wijk wordt er levendiger van en ik ben het er helemaal mee eens dat er wat voor de kleinere kinderen in deze wijk georganiseerd wordt.

Maar gezien het feit dat er steeds meer mensen thuis werken, waaronder ook ondergetekende, begrijp ik niet dat er geen afspraken zijn gemaakt met het buurtcomité over het sociale beheer van het speeltuintje. Door het gegil is werken aan huis nu echt onmogelijk.

Iedereen met een beetje vooruitziende blik had toch kunnen voorzien dat als je op deze wijze een speeltuintje inricht en er zo mee omgaat er (geluids-)overlast zal gaan plaatsvinden? 

Mijn voorstel is dan ook om het moestuintje uit te breiden, het groen weer terug te laten keren, en het buurtcomité te vragen actief toezicht te houden en de kinderen aan te spreken op luidruchtig gedrag zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft. Zodat alle buurtbewoners in een prettige leefomgeving kunnen wonen.

(ingekort door de redactie)


Jan C. Visser, Leiderdorp


Herfst in park         De Houtkamp

paddenstoelentijd n Het is weer paddenstoelentijd! Anneke Stokkel stuurde bovenstaande foto in van een ivoorkoraaltje die ze afgelopen vrijdag fotografeerde in het Leiderdorpse park De Houtkamp.