Kijkje in de kerk en actie voor voedselbank

dankdag n Op zaterdag 6 november van 10.00 uur tot 12.00 uur stelt de Gereformeerde Gemeente Leiderdorp haar kerkgebouw open voor ieder die een kijkje wil nemen achter de deuren van Hoofdstraat 73 in Leiderdorp. Er is die dag ook gelegenheid om voedsel te geven voor de Voedselbank Leiden e.o.

Deze Voedselbankactie staat in het teken van de jaarlijkse dankdag op woensdag 3 november. 

Bij de kerkdiensten op die dag – waar iedereen welkom is - zamelt de gemeente ook houdbaar voedsel in voor de Voedselbank Leiden e.o. Dit wordt verzorgd door de studenten die bij deze gemeente betrokken zijn. Zie voor meer informatie: www.ggleiderdorp.nl/welkom.


Helpers nodig op Natuurwerkdag

natuurspeeltuin n Op zaterdag 6 november wordt in het hele land weer de Natuurwerkdag gehouden. Ook in de natuurspeeltuin in het Leiderdorpse park De Bloemerd zijn er weer veel klussen te doen. Zoals houtsnippers op de paden aanbrengen, planten verplaatsen, snoeiwerk en het knotten van wilgen. De wilgentakken worden gebruikt om de omheining te verstevigen, maar er kunnen door bezoekers van de tuin ook hutten van gebouwd worden.

Er komen ook vrijwilligers van ‘Meer Bomen Nu’ om zaailingen van bomen zoals eiken, essen en esdoorns te verzamelen. Deze worden dan elders weer in de regio geplant. Er is een deskundige aanwezig die de zaailingen kan herkennen.

De Natuurwerkdag in de natuurspeeltuin start om 10.30 uur en de dag wordt rond 15.30 uur afgesloten. Jong en oud zijn welkom, voor de catering wordt gezorgd. Wel wordt belangstellenden gevraagd zich vooraf aan te melden. Dat kan via e-mail natuurspeeltuinleiderdorp@gmail.com of tel. 06 40499313

Zie ook www.natuurspeeltuin.nl.