‘Speurneuzen’

samen n De Speurneuzen is een groep van kinderen uit groep 7 en 8 die vanaf dinsdag 26 oktober elke week samenkomt in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2. Onder leiding van dominee Hester Smits is er tussen 16.00 en 17.00 uur tijd voor spelletjes, eten koken en een goed gesprek, bijvoorbeeld over onderwerpen uit de Bijbel. Wie weet waarom je met Pasen twee dagen vrij bent? En wat vieren we ook al weer met kerst?

Wie met de Speurneuzen wil meedoen hoeft niet speciaal lid te zijn van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Iedereen uit groep 7 en 8 is welkom en mag ook een vriend of vriendin meenemen.

De wekelijkse bijeenkomsten liggen na 23 november even stil vanwege de feestdagen, maar gaan op 4 januari 2022 weer door. Aan het eind van het Speurneuzen-jaar, op dinsdag 29 maart, kijken we met zijn allen een film en eten we pannenkoeken of pizza.


Muzikaal Talent in Lokhorstkerk

talent n In de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, is op donderdag 28 oktober vanaf 17.00 uur te genieten van een uur muziek met een veelkleurig aanbod van hoogtepunten! Dan geven een aantal studenten van Practicum Musicae het openingsconcert in hun maandelijkse reeks van het nieuwe studiejaar. De musici zijn jonge dubbeltalenten die naast hun studie aan de Leidse universiteit bovendien les krijgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het programma omvat muziek uit verschillende eeuwen, met onder meer de Liebestraum van Liszt door pianist Bram van Haastrecht, de Fantasie in f-moll van Schubert door pianoduo Charlotte Marosvölgyi en Wout Postmus, piano-begeleide liederen van Fauré door Steijn Beekman (tenor), gitaarmuziek van Manuel Ponce vertolkt door Esmée Theewis, en de Prélude opus 11 no 11 van Scriabin door Ilja de Goede (piano). Na een verplicht tonen van Coronatoegangsbewijs met QR-code vanaf 16.30 uur is de toegang verder vrij.