Afbeelding
Foto: Cees Mentink

Op de valreep puntje erbij voor RCL

voetbal n Westlandia was zaterdag te gast op sportpark De Bloemerd. De statistieken van de laatste ?onderlinge vier competitie wedstrijden waren niet al te hoopgevend voor de rood-witte thuisclub: de Westlanders wonnen ze alle vier. Tel daarbij nog de waslijst aan blessures bij RCL, waarbij afgelopen dinsdag in het bekerduel tegen TOGB Michael Schouten en Michel de Jong aan toegevoegd konden worden, en een lastig middagje lag in het verschiet. De vijfde nederlaag op rij voor Racing leek een kwestie van tijd, maar de pas negentienjarige en uitblinker Sieb Rutgers bezorgde zijn ploeg in de slotfase alsnog een verdiend punt. RCL was hem dankbaar, want halverwege de eerste helft had dezelfde speler ook al gescoord. 

Op het kunstgras (hoofdveld was afgekeurd, WM) was in de eerste helft van goed voetbal geen sprake. Met inzet en strijd van beide ploegen werd veel goedgemaakt voor de circa honderdvijftig liefhebbers. De gastheren kregen in de openingsfase, waarbij de snelheid van Jake van Heusden werd benut, wat mogelijkheden. Halverwege de eerste rondgang mocht de ploeg van coach Hein van Heek niet klagen dat Vince Oltshorn zijn honderd procent kans weigerde te verzilveren voor de bezoekers. Verder konden de Naaldwijkers weinig tot niets creëren. De 1-0 van Rutgers (foto) viel min of meer uit het niets, maar de assist van Kai Vijlbrief en de treffer (lob) van Rutgers was fraai. 

De Westlanders bezorgden RCL vrijwel direct na de rust een koude douche. Rick van Schie kon vrijwel ongehinderd binnen de zestien komen en de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Dezelfde speler had het kort daarop nog erger kunnen maken voor de gastheren, maar gelukkig voor RCL verslikte de speler zich in zijn actie. Het was uitstel van executie voor de roodwitten. Een pass op maat over een slordige veertig meter van de sterk spelende centrum verdediger Bas van den Berg? werd door Roy van Beek knap afgerond. 

De 1-2 voorsprong voor de ploeg van Westlandia trainer Theo Verbeek was verdiend gezien de verrichtingen in de eerste twintig minuten van de tweede helft. De gastheren moesten in de achtervolging en deden dat met verve: het werd eenrichtingsverkeer naar het doel van de tegenstander. Een omzetting van trainer Van Heek naar 4-4-2 pakte goed uit. De ploeg speelde alles of niets, maar kreeg bijna de rekening gepresenteerd. Ricardo van der Zalm miste de kans om de wedstrijd op slot te gooien na een messcherpe counter.

RCL, in de persoon van Rutgers, bleek wel doeltreffend.? De ontlading na de gelijkmaker, na een assist van invaller Ali Barokzay, was groot. In de extra tijd was de uitblinker nog dichtbij de winnende, dat zou echter te veel van het goede voor RCL geweest zijn. Al met al was de 2-2 een terechte uitslag. 

Rutgers bloosde na afloop van oor tot oor: ,, Ik ben natuurlijk blij met de twee treffers voor de ploeg en mezelf. Voetballend, zeker in het begin van de tweede helft, was het niet goed. Gelukkig pakte de omzetting van de trainer goed uit. De gelijkmaker scoorde ik met dank aan Barokzay.” Van Heek was niet gelukkig met het spel van zijn mannen in de eerste helft: ,,We verloren de grip op de wedstrijd. Na de omzetting werd het beter. Met het gelijke spel kan ik leven.” 

RCL-Westlandia 2-2 (1-0). Rutgers 1-0, Van Schie 1-1, Van Beek 1-2, Rutgers 2-2.


 

Basisopstelling ?RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop, ?Brasker, ?Bons, Van Bemmel, Vijlbrief, Schouten, Rutgers, Weenink, Van Heusden.

Bron: LeidenAmateurVoetbal.nl   


Leiderdorper Hans van Aalst ‘gouden’ Spartaan

goud n Een oploop aan de Koekoekstraat: uit een busje, gesierd met de prachtige rood/witte strepen van voetbalclub Sparta, stapte de bekende mascotte van de eredivisionist Sparta Piet. Hij belde aan en werd begroet door de verraste Hans van Aalst. 

De 81-jarige Leiderdorper kon zijn ogen niet geloven. De reusachtige Sparta Piet kwam de sportieve Van Aalst onderscheiden. Hans is op de kop af 50 jaar lid van Sparta. Bij elke thuiswedstrijd volgt hij de verrichtingen van de Kasteelbewoners vanaf de Denis Neville-tribune. Hans van Aalst, die zich elk jaar als een van de eersten verzekerd van een seizoenkaart, hoeft hem voor de competitie 2021-2022 niet te kopen. Wie 50 jaar lid is van deze unieke club, treedt als blijk van waardering toe tot de ‘gouden generatie’. Sparta Piet sprak van Clubliefde ‘met een hoofdletter’. Met het Sparta-legioen reisde hij naar Sofia en Hamburg om de Europese avonturen mee te beleven. Van Aalst is niet alleen ‘voetbalgek’, hij stond ooit ook zijn mannetje in het basketbal en biljart nog elke week. ‘Wanneer ik mag beleven 60 jaar lid van Sparta te zijn, hoop ik dat er een droom in vervulling gaat,’ vertelt Hans. Wat voor droom? ‘Dat ik de aftrap mag doen bij de wedstrijd Sparta-Feyenoord.’ Sparta Piet beloofde deze wens door te geven aan het bestuur.


Leids DamGenootschap schenkt 3 damborden aan Clubhuis de Derde Helft

dammen n Maurits Meijer van het Leids Damgenootschap heeft afgelopen woensdag 3 damborden met schijven overhandigd aan commissielid van Clubhuis de Derde Helft Thomas Stolker. De borden kunnen gebruikt worden door bezoekers van Clubhuis de Derde Helft en werden overhandigd onder toeziend oog van Reginald Lindemans en Ruben Görtz, bezoekers van Clubhuis de Derde Helft.


Op de foto: staand links Maurits Meijer, Thomas Stolker, links zittend Reginald Lindemans en Ruben Görtz.

Afbeelding