Op 28 oktober is het Happy Hour in Theater Ins Blau. | Foto: PR
Op 28 oktober is het Happy Hour in Theater Ins Blau. | Foto: PR Foto: PR

Barpraat, oplopende emoties en knallende kurken

theather n Op 28 oktober is het Happy Hour in Theater Ins Blau. Mugmetdegoudentand komt met deze komische en genadeloze voorstelling over populisme de boel op stelten zetten.

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op, en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Maar wanneer komt die? Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme.


Lineke Rijxman over Happy Hour: "Het enige wat je kunt doen is, denk ik, durven te benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?" Deze voorstelling werd door de pers enthousiast ontvangen: “Door de slimme formuleringen en hart-en-ziel-spel van de vrouwen gebeurt er iets bijzonders… (…) door het overtuigende spel van alle actrices ga je automatisch mee met hun argumenten, hoe tegenovergesteld die ook mogen zijn”, aldus de Theaterkrant.


Wil je Happy Hour niet aan je voorbij laten gaan? Bestel dan snel tickets, want er zijn nog maar enkele beschikbaar.


Klassieke muziek voor iedereen op het 2e StringWood Festival 

muziek n Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee, het 2e StringWood Festival, dat plaatsvindt van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk, belooft een spektakel te worden voor jong en oud. Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival wordt aangeboden. 

Een greep uit het programma

Het festival opent op donderdagavond 28 oktober met een Katwijkse tint: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk. Haar aangrijpende verhaal wordt omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. Vrijdagmiddag 29 oktober staat in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool gevolgd wordt, en zaterdag zijn er maar liefst twee concerten te bezoeken: “evergreens” uit de klassieke muziek tijdens het Appeltaart met Bachroom-concert, en het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, waarin het StringWood Ensemble op het podium vergezeld zal worden door Zeemanskoor Skuytevaert. 

Het StringWood Ensemble is een ensemble van zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Gedurende het StringWood festival vestigen zij zich voor drie dagen in Katwijk aan Zee. 


Wanneer/Waar: 

- 28 oktober, 20:15 uur, Soefitempel Katwijk aan Zee, openingsconcert Katwijk Vertelt

29 oktober, 16:00 uur, Soefitempel Katwijk aan Zee, familieconcert Fiddler on The Road

- 30 oktober, 11:00 uur, De Voorhof Rijnsburg, Appeltaart met Bachroom

- 30 oktober, 20:15 uur, Vredeskerk Katwijk aan Zee, Stilte voor de Storm - Een Muzikale Zeereis
Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de Website van het StringWood Ensemble of aan de deur en kosten €7,50.

StringWood Ensemble speelt van Bach tot Piazzolla. | Foto: PR