De vleugel moet 'vlieguren maken'. | Foto: Active Vision
De vleugel moet 'vlieguren maken'. | Foto: Active Vision Foto: Copyright: Active Vision

Stoppen met roken tijdens Stoptober

uitdaging n Nog acht dagen en dan start de achtste editie van Stoptober. Tienduizenden mensen zullen weer de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationaal Stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa en Rowan zijn in 2021 de ambassadeurs van Stoptober. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen.

Voor illusionist Hans Klok gaat het stoppen met roken een hele uitdaging worden, weet hij. ‘Ik rook al veel te lang. In het verleden heb ik al zo vaak gezegd dat ik ga stoppen. Maar het is altijd mijn guilty pleasure geweest. Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn. Ik voel dat ik in een nieuwe fase in mijn leven zit en dat is dus voor mij het moment om met roken te stoppen. Het geeft ook een extra motivatie dat het nu out in the open is en iedereen op me zal letten."


Over Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Op 2 september is de landelijke campagne van Stoptober gestart en vanaf 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober app downloaden.


Steinway vleugel zoekt (amateur-)pianospelers

inspelen n De Steinway vleugel van de Stadgehoorzaal straalt al vele jaren bij tal van mooie concerten in de Grote Zaal en Aalmarktzaal. De vleugel is onlangs grondig gereviseerd en gerenoveerd en moet daarom nu goed worden ‘ingespeeld’ om in het concertseizoen weer vele solisten te kunnen laten schitteren. 

De vleugel moet als het ware vlieguren maken en daarom is Stadsgehoorzaal Leiden op zoek naar (amateur-)spelers, die het leuk vinden om één of meerdere uren in een verder geheel lege Aalmarktzaal op het podium met de vleugel te stralen. Susanne Lammers, programmeur Klassiek: “Mensen mogen heerlijk komen spelen op een prachtvleugel. De vleugel moet lekker, met flinke kracht, worden ingespeeld. Elk genre van boogiewoogie tot Liszt is welkom. Máár... aan zoetsappige candlelight muziek en zachte piano zoals Einaudi hebben we in dit geval helaas niets.”

Geïnteresseerden kunnen een afspraak voor een ‘inspeelbeurt’ maken door hun naam en telefoonnummer te mailen naar marketing@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.


Sparen voor je voetbalclub bij plaatselijke Albert Heijn

voetbalpassie n Voetbal is met bijna 3.000 amateurclubs de grootste sport van Nederland; ieder dorp heeft wel een voetbalclub. Afgelopen jaar stond ook hier het amateurvoetbal voor een groot deel stil. Een groot gemis voor alle spelers en iedereen die bij voetbal betrokken is. Maar ook de clubkas had hieronder te lijden. Omdat onze amateurvoetbalclubs in de buurt juist nu een steuntje in de rug kunnen gebruiken, introduceert Albert Heijn in samenwerking met de KNVB ‘Voetbalpassie’. Een spaarprogramma waarmee alle clubs gesteund kunnen worden door boodschappen te doen bij een Albert Heijn supermarkt in de buurt. 

Tot en met 3 oktober 2021 kunnen alle klanten bij Albert Heijn Winkelhof Voetbalpassiepunten sparen in de AH app. Deze punten worden gespaard op meer dan 1.500 huismerk- en A-merkproducten waaronder al het verse fruit van Albert Heijn. Elke bestede euro aan de deelnemende producten levert één punt op,  tien punten is een volle spaarkaart waarmee klanten een amateurclub naar keuze kunnen sponsoren met één euro. 

Voetbalpassie is er voor álle voetbalverenigingen; groot en klein. Iedereen kan door aankoop van de actieproducten eenvoudig via de AH-app meesparen voor hun club. Met het opgehaalde bedrag kunnen verenigingen dan die nieuwe ballen bestellen of de kantine een likje verf geven. Bovendien maakt iedereen die meedoet met Voetbalpassie kans op mooie prijzen. Meer informatie: ah.nl/voetbalpassie.