Nieuws van de LVU

educatie n De Volksuniversiteit biedt de komende weken weer een gevarieerd programma van workshops, cursussen en lezingen. Hieronder een selectie:

Workshop leporello-boekje maken - Een leporello-boekje is een harmonicaboekje met stevige kaft. Deze wordt bekleed met sierpapier in een thema naar keuze. Binnenin kan een eigen tekst, tekening of schilderwerk komen. Zaterdag 25 september, 10.00-13.00 uur.

Workshop reanimatie - In de workshop ‘Reanimatie en gebruik AED bij volwassenen’ leert de deelnemers wat er aan de hand kan zijn en wat te doen als iemand in elkaar zakt. Er wordt een stukje theorie behandeld, maar ook met behulp van poppen geoefend met reanimeren en het gebruik van de AED. De cursus wordt gegeven in samenwerking met de Leiderdorpse EHBO vereniging. Maandag 27 september, 19.30 - 22.30 uur.

Cursus over de invloed van marktwerking - Draagt marktwerking wel bij aan het goede leven? De schrijvers van het boek ‘Het goede leven en de vrije markt’ kijken aan de hand van filosofen uit alle tijden én aan de hand van diverse films naar de invloed van marktwerking op het goede leven. In deze tweede cursus over dat boek worden in 6 lessen de hoofdstukken 7 t/m 11 behandeld. De cursus is ook te volgen voor wie de eerste cursus heeft gemist. Start dinsdag 28 september, 19.30 - 21.30 uur.

Cursus website bouwen - In deze cursus leer je hoe je met Elementor, een gratis plug-in voor WordPress, snel én gratis een mooie website bouwt. Hierbij ligt de nadruk op het bouwen van de website en niet op de ins en outs van WordPress. Start woensdag 29 september, tweewekelijks van 19.30 - 21.30 uur.

Lezing over Amerikaanse kunst - De Amerikaanse kunst van de 20e eeuw is zeer divers, de ontwikkelingen volgden elkaar snel op. In deze lezing wordt een overzicht gegeven waarbij verschillende stijlen en kunstenaars aan bod komen, zoals Hopper, Pollock, Warhol en Rothko. Vrijdag 1 oktober 14.00 - 16.30 uur. 

Workshop letters ontwerpen - In deze workshop worden letters ontworpen in de geest van de Spaanse kunstschilder Joan Miró. Met deze techniek is het mogelijk leuke wenskaarten of andere werkstukken te maken. Na een korte digitale presentatie gaan de deelnemers zelf. Beheers je zentangle, dan kun je dit ook toepassen. Zaterdag 2 oktober, 10.00-13.00 uur.

Lezing over ‘The Birds of America’ - Audubon’s ‘The birds of America’ toont alle vogels van Noord- en Zuid-Amerika af in hun natuurlijke omgeving. Hij wordt gezien als een grondlegger van de Amerikaanse cultuur, een voorloper op Darwin en bron van inspiratie vanwege zijn tekenwerk. De tentoonstelling ‘Vogelpracht’ in het Teylers Museum laat dit prachtige werk zien. De lezing op woensdag 6 oktober (20.00 - 21.30 uur) is een goede inleiding daarop.


Informatie en aanmelding: Het bureau van de LVU in de Sterrentuin is geopend op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- t/m vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of telefoon (071 5411732 en 06 28415610). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.