De luchthaven die er niet kwam

historie n Het had weinig gescheeld of de nationale luchthaven van Nederland had in Leiderdorp gelegen in plaats van bij Amsterdam. In 1938 presenteerde KLM oprichter Albert Plesman een plan voor een bijna 400 hectare groot vliegveld in de Achthovenerpolder en de Hondsdijkse polder. Peter Diebels dook in de archieven en doet het verhaal over de nooit gerealiseerde Leiderdorpse luchthaven uit de doeken in de rubriek ‘Historie Vlakbij Huis’ op pagina 11.


Oud papier en houdbaar voedsel

inzameling n Leiderdorpers kunnen dinsdag 7 september hun oud papier inleveren bij de Scheppingskerk. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp nemen van 7.00 tot 16.30 uur naast oud papier en karton ook artikelen voor de Voedselbank in ontvangst op het kerkplein aan de Van Poelgeestlaan 2. 

De belangstelling voor pakketten van de voedselbank is onverminderd groot. De aangeboden artikelen moeten houdbaar en voedzaam zijn. Denk aan rijst, pasta, pastasauzen, peulvruchten. Ook producten als koffie, thee, zeep en shampoo zijn welkom. Daarnaast staat er een buurtkastje naast de Scheppingskerk met houdbaar voedsel. Wie daarvan iets nodig heeft, kan dat kosteloos uit het kastje meenemen.