Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Bram Wijnmaalenbrug

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Wijnmaalen legde een solide basis, waardoor er nu nog steeds een bloeiende vereniging staat. Ook nadat hij in 1988 aftrad als voorzitter, bleef hij volop actief voor de vereniging.

“Fantastisch dat mensen als Bram Wijnmaalen zo actief zijn om voor anderen iets moois te bereiken”, zei burgemeester Laila Driessen. “Hij is met recht in 2005 benoemd tot erelid van De Bloemhof.” Dat de brug naar de volkstuinen nu zijn naam draagt, is officieel vastgelegd in het gemeentelijke register, aldus de burgemeester.


Kennismaken met bijbelverhalen 

vakantiebijbelclub n  De VakantieBijbelClub van dinsdagmorgen 24 en woensdagmiddag 25 augustus had als thema ‘Helden’. De kinderen kropen in de huid van een heldin en een held uit twee Bijbelverhalen: Rachab en Daniël. Na de verhalen werd er samen geknutseld over het thema.  

‘Zou jij ’s nachts het bos in durven?’ Alle kinderen in de kring schudden van nee. ‘Zou je het durven als er een boswachter meegaat die het bos heel goed kent?’ Ja, met zo iemand erbij wil een aantal het avontuur wel aangaan.

De verhalen over Rachab en Daniël hebben als overeenkomst dat beide mensen iets doen wat ze zonder God nooit zouden hebben gedurfd. Rachab waagt het om twee spionnen van het volk Israël te verstoppen bij haar huis. Daniël bidt, ook al is er een wet van Meden en Perzen die dat verbiedt.

Op de VakantieBijbelClub van deze zomer hebben verschillende kinderen voor het eerst kennisgemaakt met deze mooie verhalen uit de Bijbel. Zingend en spelenderwijs gaat er een wereld voor hen open. Op woensdagmiddag was er als slotstuk een high tea en namen de kinderen een leuk cadeautje mee naar huis.

Alle kinderen uit Leiderdorp en omgeving zijn welkom om ook eens te komen kijken bij de VakantieBijbelClub. Op woensdagmiddag 20 oktober (in de herfstvakantie) is er weer een kans om een Bijbelverhaal mee te beleven. Hou deze krant en de Facebookpagina VakantieBijbelClub Leiderdorp in de gaten voor het nieuwste nieuws over de VBC.


Gedicht als eerbetoon

ingezonden n Komende december is het alweer vijf jaar geleden dat De Menswording aan de RK eredienst werd onttrokken. Afgelopen voorjaar werd het voormalige kerkgebouw aan het Heelblaadjespad 1 in Leiderdorp gesloopt om plaats te maken voor een appartementengebouw. A.M. Vendel, lid van de voormalige parochie De Menswording, schreef het hiernaast afgedrukte gedicht als eerbetoon aan de kerk, die ze nog altijd enorm mist.


Knutselen tijdens de VBC. | Foto: Simon Ploeger