OldStars walking football toernooi voor KiKa

Seniorenvoetbal n Achttien teams met voetballers van boven de 55 jaar komen vrijdag 10 september in actie tijdens het grote RCL OldStars walking football toernooi. De opbrengst gaat naar de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Het benefiettoernooi werd vorig jaar voor het eerst gehouden. De OldStars van RCL namen het initiatief voor de organisatie nadat een lid van de jeugdselectie van de club gediagnosticeerd werd met leverkanker. Toen kon aan het eind van de dag een cheque van 4000 euro overhandigd worden aan Stichting KiKa, de hoofdsponsor van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar het jeugdlid is behandeld. Hij is inmiddels helemaal hersteld.

Belangstellenden zijn welkom tussen 11.00 en 15.00 uur te komen kijken naar de wedstrijden op het RCL terrein in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd.


Vrijwilligers gezocht voor Leiden Marathon

oproep n Op zondag 10 oktober wordt de 30e editie gehouden van de Leiden Marathon. De organisatie is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Vrouwen, mannen, jongens en meisjes die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, zijn van harte welkom bij het grootste sportevenement van Leiden en omgeving.

Natuurlijk wordt er goed voor de vrijwilligers gezorgd met lunchpakketten en eten en drinken achteraf, maar ook krijg je een shirt en jack om herkenbaar medewerker van de Leiden Marathon te zijn. Lijkt het je leuk, meld je dan via mok.scheffer@marathon.nl? Wil je eerst meer weten, bel dan naar (071) 5144461 en vraag naar Mok.


Bridgen in de Eendenkooi

bridge n Het nieuwe bridgeseizoen in de Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk start begin september.

Al bijna 40 jaar speelt bridgeclub Sans Dispute elke maandag van 19.45 tot ongeveer 23.00 uur bridge in verschillende lijnen en op verschillende niveaus in het multifunctioneel centrum aan het Kooikersplein 1. Het seizoen loopt vanaf september tot eind mei. Hoewel gespeeld wordt in competitieverband, staat de gezelligheid voorop. 

Op 6 september begint de competitie, maar op 30 augustus is er een inspeelavond waarop mensen die wel eens kennis willen maken met de spelers en met de vereniging van harte welkom zijn. Graag even aanmelden op e-mailadres geberg4@gmail.com. Bel of mail voor meer informatie met J. Vroonhof via (071) 589 1626 of johan@vroonhof.nl..


Tip de redactie

Ook sportnieuwtjes en -verslagen zijn van harte welkom op redactie@leiderdorpsweekblad.nl