Priklocatie De Bloemerd pas echt dicht op 16 augustus

corona n De vaccinatielocatie in de Leiderdorpse sporthal De Bloemerd sluit 15 augustus maar pas aan het eind van de dag. Dus wie een prikafspraak in De Bloemerd heeft op zondag 15 augustus, kan daar gewoon terecht.

Vorige week lieten de GGD Hollands Midden en de gemeente Leiderdorp weten dat de priklocatie in De Bloemerd per 15 augustus zou sluiten. Dat gaf enige verwarring en ongeruste reacties van lezers van deze krant die precies op die dag hun tweede prikafspraak hebben in De Bloemerd. Die ongerustheid is dus niet nodig, alle afspraken voor 15 augustus gaan gewoon door. 


Mantelzorgers gezocht voor onderzoek

oproep n Hoe combineren mantelzorgers de zorg voor een dierbare met werk, gezin en sociale verplichtingen? Hoe worden ze ondersteund of hoe zouden ze ondersteund willen worden?

Het zijn enkele vragen waarop Rene van de Ven een antwoord zoekt in het kader van zijn afstudeerscriptie voor zijn studie Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Hij voert die studie uit in opdracht van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp.

Van de Ven zou graag in contact komen met mantelzorgers die hem via een kort interview (telefonisch, via Zoom of face to face) en een online enquête deelgenoot willen maken van hun persoonlijke situatie. Vanzelfsprekend wordt met alle informatie discreet omgegaan.

Het is de bedoeling dat het onderzoek bijdraagt aan het verbeteren van de mantelzorgondersteuning in Leiderdorp. Geïnteresseerde mantelzorgers kunnen contact opnemen met Rene van de Ven via e-mail venneke82@live.nl.