LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Nauwelijks steun voor hoogbouw bij Winkelhof

Eind juni werd de rapportage van de digitale enquête over hoogbouw in het Politiek Forum besproken. Precies 820 Leiderdorpers hebben meegedaan aan die burgerpeiling. 

In maart 2020 werden de contouren van een woontoren bij de Winkelhof gepresenteerd door de gemeente maar een vervolg hierop bleef uit. Eerst moest er een hoogbouwvisie voor Leiderdorp opgesteld worden, vond men. De burgerpeiling dient daarvoor als input. 

Op de vraag waar hoogbouw passend is, antwoordde 58 procent op De Baanderij, 51 procent langs de A4 (oostkant) en 38 procent langs de A4 (westkant). Slechts 20 procent vond de Winkelhof een geschikt zoekgebied. 

Dat zo’n grote meerderheid hoogbouw in een nieuw te ontwikkelen gebied als De Baanderij acceptabel vindt, is best logisch. De Baanderij is nu nog geen woongebied dus heeft niemand van de geënquêteerden daar last van. En mensen die in de toekomst ervoor kiezen om op de Baanderij te gaan wonen, weten op dat moment op basis van de plannen en impressies waar ze voor kiezen. Dat is iets heel anders dus dan wanneer je als bestaande bewoner tegen je zin een woontoren naast je huis krijgt die buitenproportioneel is. Een woontoren met slagschaduw, verlies van privacy en windhinder als gevolg. En dan hebben we het nog niet eens over de geplande verkeersontsluiting door de wijk. Logisch dus dat de Winkelhof laag scoorde in de enquête als geschikt gebied voor hoogbouw. 

Het mag duidelijk zijn dat hoogbouw van maximaal 4 bouwlagen bij de Winkelhof wel passend is. Die hoogte staat zo ook in het huidige bestemmingsplan en komt overeen met die van het voormalig gemeentehuis. Mogen we er vanuit gaan dat de politiek de uitkomst van de enquête ook op deze manier interpreteert? 


 Joke Smit-de Reede, Voorzitter van de Omwonenden Verenging Centrumplein www.centrumpleinleiderdorp.nl


Inzameling papier en voedsel

scheppingskerk n Leiderdorpers kunnen dinsdag 3 augustus hun oud papier inleveren bij de Scheppingskerk. Vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp nemen vanaf 7.00 uur tot 16.30 uur naast oud papier en karton ook artikelen voor de Voedselbank in ontvangst op het kerkplein aan de Van Poelgeestlaan 2. De aangeboden artikelen moeten houdbaar en voedzaam zijn. Te denken valt aan rijst, pasta, pastasauzen, peulvruchten. Ook producten als koffie, thee, zeep en shampoo zijn welkom. Meer inlichtingen: Protestantse Gemeente Leiderdorp, T. (071) 5890259, E. kerkbureau@pgleiderdorp.nl.