Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE


’t Is niet waar!

De man was me al opgevallen. Hij zat glimlachend om zich heen te kijken. Binnenpretjes. Nadat ik mijn dagelijkse half uurtje had gewandeld, was er niets veranderd. Nog altijd bekeek hij de voorbijgangers, stak af en toe een hand op en genoot. Waarvan? Daar was ik nieuwsgierig naar. 

Zijn vrouw was een paar dagen op stap met een paar vriendinnen van Meer Bewegen Voor Ouderen, een sportclubje. Texel. Dik verdiend vond hij. En nu, vroeg ik, alleen thuis? Hij knikte: “Ik maak mijn eigen prakkie, scheer me niet en ga naar bed wanneer ik zin heb. Ik voel me vrij.” 

Hij had alle tijd om hier rustig te zitten. “Wat zo vreemd is, de herinneringen vliegen af en aan. Vandaag heel leuke.” Hij grijnsde. Mag ik mee genieten? Hij dacht na en zei toen "vooruit met de geit" en vertelde ooit op een bruiloftsfeest geweest te zijn van een vriend. Heel gezellig. “In de loop van de avond bleek de bruid verdwenen te zijn, nergens te zien", hij kon een schaterlach nauwelijks onderdrukken. “Massaal gingen we op zoek. Een hele toestand. Na een stijf kwartiertje deed iemand de bezemkast open.” Hij pauzeerde, de spanning liep op. “Daar stond ze in maagdelijk wit, in een hevige omstrengeling met een oude liefde, met zijn broek op zijn enkels. Consternatie alom.” De families zaten elkaar achterna, de muzikanten pakten razendsnel hun instrumenten in. Niks polonaise. “Wel grappig, de wittebroodsweken gingen na een woelig gesprek gewoon door. Ze zijn inmiddels 25 jaar getrouwd. Wordt weer een feestje.” Hij stond op, haalde zijn broek op (waarom droeg hij geen bretels?), maakte aanstalten om weg te gaan en merkte op: “Ik kan wel een boek schrijven”. Dat geloofde ik graag. “Doen,” raadde ik hem aan, “dat zal als verse broodjes over de toonbank gaan. Gegarandeerd. Wat vindt u van ‘’t Is niet waar’ als titel?” 

Hij keek op zijn horloge. 12.00 uur, tijd om voorzichtig een eerste borreltje te nemen, moeder was immers op stap. “Ik mis haar wel, hoor”, hoorde ik hem nog mompelen.


HBOL verplaatst AVL naar september

huurders n De Algemene Ledenvergadering van HBOL (Huurders Belangen Organisatie Leiderdorp voor huurders van Rijnhart Wonen) vindt gewoonlijk elk jaar in april plaats. Vanwege corona kon de vergadering in april geen doorgang vinden en is verplaatst naar donderdag 16 september. Alle leden zijn welkom om 19.30 uur in Buurtcentrum Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19.  

Wie nog geen lid is maar wel belangstelling heeft, kan zich aanmelden via www.hbol.nl en heeft dan ook toegang tot de ALV. 

Het bestuur van de HBOL bedankt de honderden huurders die de organisatie via de ondersteuningsverklaring hebben gesteund. "Dit geeft ons weer extra energie om met het werk voor onze leden door te gaan”, aldus het bestuur.