V.l.n.r. Marc de Sitter (bestuurslid commerciële zaken), Dick van der Bijl (voorzitter), Chris Olivier (directeur FourIT) en Bert Siera, bestuurslid Voetbalzaken. | Foto: PR
V.l.n.r. Marc de Sitter (bestuurslid commerciële zaken), Dick van der Bijl (voorzitter), Chris Olivier (directeur FourIT) en Bert Siera, bestuurslid Voetbalzaken. | Foto: PR Foto: PR

Nieuw programma LVU

educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt in het seizoen 2021–2022 weer een mooi programma met lezingen, workshops of cursussen die interessant, leerzaam, gezellig of gewoon leuk zijn.

Het nieuwe seizoen begint in de eerste week van september. Op de websites www.volksuniversiteitleiderdorp.nl en www.mijnleiderdorp.nl is het programma nu al te bekijken. Het programmaboekje wordt binnenkort verspreid en is te verkrijgen bij onder meer de LVU, de bibliotheek en het gemeentehuis.


Terug naar de Sterrentuin

Na tweeëneenhalf jaar verblijf in het gebouw aan de Splinterlaan 156 verhuist de LVU 19 juli weer terug naar de Sterrentuin. Alleen de cursussen Yoga en Bewust Bewegen blijven voorlopig nog op Splinterlaanlocatie. 

Het LVU-bureau krijgt in De Sterrentuin een plek aan de omloop op de eerste verdieping. Hier kan iedereen vanaf 19 juli op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- tot en met vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 terecht met vragen en voor inschrijvingen. Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of telefoon (071 5411732). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.


Nieuwe hoofdsponsor RCL

Voetbal n RCL heeft in het Leiderdorpse bedrijf FourIT een nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de komende drie seizoenen. Het nieuwe contract  is op 1 juli ingegaan. FourIT B.V. is de opvolger van het eveneens Leiderdorpse bedrijf VSM Sloopwerken B.V., dat vijf jaar hoofdsponsors was. 

RCL voorzitter Dick van der Bijl is een tevreden man: "Wij zijn heel blij dat wij in een economisch lastige periode toch weer een partnership met een mooi Leiderdorps bedrijf kunnen aangaan. Wij zijn VSM dankbaar voor hun ondersteuning gedurende vijf jaren en zijn blij dat hun sponsoring niet stopt met het ophouden als hoofdsponsor.”

“Onze band met FourIT bestaat al langer. Directeur Chris Olivier en zijn zonen zijn zeer betrokken bij RCL, Olivier is een enthousiaste trainer/coach van het 3e elftal. Prachtig dat die relatie nu uitmondt in het hoofdsponsorschap. Het spreekt voor zich dat de bijdrage van een hoofdsponsor heel belangrijk is voor de financiële huishouding van de club."




BHV-dag in kader                 Lokaal Sportakkoord

VERVOLG VAN VOORPAGINA


De BHV-dag werd georganiseerd in het kader van het Lokaal Sportakkoord, dat vorig jaar is opgesteld door Leiderdorpse vrijwilligers en professionals die actief zijn op gebied van sport, zorg, bewegen en welzijn. Doel van dat akkoord is meer inwoners van Leiderdorp blijvend, dus hun leven lang, te laten genieten van sport en bewegen. Daarvoor zijn ambities geformuleerd op vier gebieden: 1 - Meer sportaanbod voor schoolkinderen; 2 - Betere samenwerking tussen sportverenigingen; 3 - Het in beweging krijgen van speciale doelgroepen als ouderen en mensen uit gezinnen met een laag inkomen; en 4 - Het uitbreiden van het aantal actieve vrijwilligers. Aan ieder van die ambities zijn concrete plannen gekoppeld. Om die uit te voeren heeft de Rijksoverheid voor een periode van drie jaar een budget van 20.000 euro per jaar beschikbaar gesteld.

De trainingsdag bij Alecto was een uitvloeisel van ambitie 4. Immers, om vrijwilligers te krijgen en te behouden is het belangrijk dat ze meer waardering, ondersteuning en mogelijkheden tot opleiding krijgen.

Ook andere ambities uit het sportakkoord hebben inmiddels geleid tot acties en activiteiten. Zo is tennisvereniging De Munnik vorige maand gestart met kennismakingslessen tennis voor basisscholieren. Meer daarover in het artikel hiernaast.

Martijn van den Kieboom maakt korte metten met vlam in de pan. | Foto: C. v.d.Laan
Leerlingen van de Koningin Julianaschool proberen de door trainster Katja Nossik geslagen ballen te retourneren.