Cursus reanimatie en gebruik AED

levensreddend n EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert op zaterdagochtend 10 juli de cursus ‘Reanimatie en gebruik AED’.

Wat doe je als iemand in je omgeving een hartstilstand krijgt? Hoe werkt een AED? Tijdens de cursus Reanimatie en gebruik AED, leer je in ruim drie uur te reanimeren. Dan weet je precies wat je moet doen, als er iemand in je omgeving onwel wordt.

De cursus duurt van 9.30 tot 13.00 uur en wordt gegeven door een ervaren instructeur, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Natuurlijk worden de coronarichtlijnen gevolgd. Alle cursisten ontvangen na afloop een certificaat.

De cursus wordt gegeven in de lesruimte van de brandweerkazerne aan de Simon Smitweg 11 in Leiderdorp. De kosten zijn 50 euro, inclusief koffie/thee en het certificaat. Sommige zorgverzekeraars vergoeden het lesgeld wordt vanuit de aanvullende zorg.

Er is ruimte voor maximaal zeven cursisten. De cursus gaat door bij voldoende inschrijvingen, bij grote belangstelling is er een herhaling op zaterdagochtend 17 juli. In het najaar volgen een nieuwe cursus en een herhalingsles.

Aanmelden kan bij secretaris Edith Vink van de EHBO-vereniging via e-mail vinkedith@hetnet.nl of per post t.a.v. Edith Vink, Roodborststraat 66, 2352 HC in Leiderdorp. Vermeld bij de aanmelding de volgende gegevens: naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en email-adres. Bel voor meer informatie Divera Kapteijn, voorzitter EHBO-vereniging, via 06 27173041 of kijk op de website www.ehboleiderdorp.nl.


Krant online

Volg het Leiderdorps Weekblad ook online: www.leiderdorpsweekblad.nl. Het Leiderdorps Weekblad is ook aanwezig op Twitter (@Leiderdorpwkbld) en Facebook.