Een plein vol nieuwe speeltoestellen. | Foto: PR
Een plein vol nieuwe speeltoestellen. | Foto: PR Foto: PR

Nieuw schoolplein voor De Bron

fonkelnieuw n In de meivakantie is er hard gewerkt aan het nieuwe schoolplein van basisschool De Bron in Leiderdorp (Vronkenlaan 46). Hovenier van Vliet heeft samen met de firma Eibe een prachtig resultaat geleverd. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, is er een natuurbelevingszone aangelegd en een nieuw voetbalveld gemaakt.

Het nieuwe plein is mede mogelijk gemaakt door gulle sponsoren: het Prins Bernhard Cultuurfonds, Berg& Berg Zwaanshoek BV, Hendrike Renes Advocaten en Presto Schoonmaak.


BoekStartdag in de bieb

cadeautje n Kom op zaterdag 19 juni met de BoekStartdag naar één van de bibliotheeklocaties van BplusC en ontvang een boekstartkoffertje cadeau.

Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zijn, samen met hun ouders of verzorgers, extra welkom om op deze dag naar de bibliotheek te komen.

Als je baby ongeveer 3 maanden oud is ontvang je van de gemeente een BoekStart-waardebon. Kom met deze bon naar een van onze biblitoheeklocaties, maak je kind (gratis!) lid van de bibliotheek en ontvang een BoekStartkoffertje met leuke (knisper/lees)boekjes. Daarna kun je met je kleintje de BoekStarthoek bekijken en leuke nieuwe boekjes ontdekken. Gezinnen met baby's en peuters maken zo kennis met BplusC en de BoekStart.

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

BoekStartdag 2021 vindt plaats in alle bibliotheeklocaties van BplusC, dus ook in de Leiderdorpse bibliotheek in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Meer informatie over BoekStartdag bij BplusC is te vinden via www.bplusc.nl/agenda/boekstartdag/.