Proefjes doen in het Technolab. | Foto: PR
Proefjes doen in het Technolab. | Foto: PR Foto: PR

Techniek- en natuurworkshops voor kinderen bij Vakantielab

n Onderzoeken, ontwerpen, programmeren en groen doen

zomervakantie n Deze zomer opent Technolab Leiden de deuren om techniek en natuurworkshops te geven aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Vorige zomer was het dolle pret in de Hortus Botanicus en op Technolab zelf. Meer dan 700 basisschoolkinderen van alle leeftijden en achtergronden hebben hieraan deelgenomen. Dit jaar pakt Technolab nog meer uit met Vakantielab Zomereditie 2021.

Vakantielab Zomereditie 2021 biedt net zoals vorig jaar zowel projectweken als workshops aan. Deze vallen allemaal binnen één van de drie Technolab leerlijnen: ToekomstTaal dat zich focust op digitale geletterdheid, Groen DOEN waarin de natuur en de biologie centraal staan of Onderzoeken & Ontwerpen dat kinderen aanspoort om hun innerlijke uitvinder te ontdekken.


Achttien workshops

Iedere leerlijn heeft zijn eigen vierdaagse projectweek. Kinderen kunnen zich inschrijven voor Hackerspace, het Expeditielab of de Uitvindersweek, waar ze aan de slag gaan met een spionagemissie, het ontdekken van de Leidse flora en fauna of het tot leven brengen van hun eigen uitvinding. In de middag worden er ook weer losse workshops gegeven. Er kan gekozen worden uit maar liefst achttien workshops!

Technolab valt bij veel scholen en kinderen goed in de smaak. Dit kan echter een probleem zijn voor minder welvarende gezinnen. Chantal Goes, initiator en mogelijkmaker van Vakantielab: “Wanneer scholen naar ons toekomen of wanneer wij scholen bezoeken met onze onderwijsprogramma's willen kinderen vaak meer Technolab. Onze nieuwe locatie op het Bètaplein biedt hier alle ruimte toe. Zo faciliteren we dat kinderen uit de basisschoolleeftijd ook buiten school om van alles kunnen onderzoeken en leren over wetenschap, natuur en techniek.

Omdat wij het belangrijk vinden dat alle leerlingen samen kunnen leren en spelen bieden we ook deze zomer in samenwerking met het Druckerfonds gratis plekken aan voor de gezinnen, waarvoor de kosten een belemmering zijn om mee te doen.''

Er valt dus genoeg te beleven bij Technolab deze zomer. Voor meer informatie en inschrijven zie de site: www.technolableiden.nl/vakantielab