Afbeelding
Foto: PR

Invaldominee Van Wijk aan de slag in Leiderdorp

intrede n Ds. Philip van Wijk treedt zondag 20 juni officieel in dienst bij de Protestantse Gemeente Leiderdorp. Na de bevestigings- en intrededienst in de Scheppingskerk voorziet hij voor 50 procent in de vacature die een jaar geleden is ontstaan, toen ds. Esther de Paauw naar Wassenaar vertrok. Het dienstverband van ds. Van Wijk - die al enkele maanden in Leiderdorp op tijdelijke basis actief was - loopt uiterlijk tot zijn emeritaat over drie jaar.

Tijdens zijn invalwerkzaamheden voelde ds. Van Wijk zich welkom in de kerkelijke gemeente. "Leiderdorp is me lief geworden!", zo schreef hij onlangs in het kerkblad Ontmoeting. De ervaren en bereisde predikant vestigt zich binnenkort in Valkenburg. In het verleden was hij onder meer werkzaam in Kenia, waar hij zich verdiepte in de onderwerpen geweld en conflicten.

De feestelijke kerkdienst onder leiding van ds. Hester Smits begint zondag om 10 uur. Bezoekers (maximaal zestig) moeten zich vooraf aanmelden via www.pgleiderdorp.nl.


Annemijn van Hemel nieuwe bestuurder ActiVite

benoeming n De Raad van Toezicht van ActiVite heeft Annemijn van Hemel per 9 juni 2021 benoemd tot bestuurder. Van Hemel (1967) was al directeur bedrijfsvoering en waarnemend bestuurder bij de zorgorganisatie.

Na jarenlang een eenhoofdig bestuur te hebben gehad, vaart ActiVite hiermee een andere koers. Elly de Koning, voorzitter van de Raad van Toezicht van ActiVite: “De uitdagingen en complexiteit van de ouderenzorg, de toonaangevende rol die ActiVite in de regio heeft en de uitrol van nieuwe concepten vragen veel van het bestuur en de organisatie. Om die reden heeft de Raad van Toezicht eind vorig jaar besloten de topstructuur te wijzigen van een eenhoofdig naar een collegiaal samenwerkend tweehoofdig bestuur.” De wens om het nieuwe lid van de Raad van Bestuur in de organisatie zelf te vinden, is nu vervuld met de benoeming van Annemijn van Hemel. De nieuwe voorzitter wordt van buiten aangetrokken, die procedure is inmiddels gestart.

Met acht verpleeghuizen in de regio Zuid-Holland Noord (waaronder De Ommedijk in Leiderdorp), wijkverpleging, ontmoetingscentra en hulp bij het huishouden biedt ActiVite VVT-zorg in de meest brede zin van het woord. Bij ActiVite werken ca. 2.500 medewerkers.