Afbeelding
Foto: Tiny van der Zwan

Felicitaties voor geslaagden

Merel je bent een topper!!

Pap & mam



Lieve Vera, gefeliciteerd met het behalen van je VWO diploma.

Papa en mama, Anne en Daniel



Yeahhh!! Elise Hogewoning is geslaagd!!! Wat een kanjer!



Bas gefeliciteerd met je HAVO diploma. Wij zijn trots op je!

Emile, Karin en Tim Spijkerman


Sven, Trots op jou! Geslaagd! 7 vakken zonder 1 onvoldoende, You did it….

Mama

Hoera, Fleur (HAVO) en Tim (MBO) zijn geslaagd! Gefeliciteerd buurtjes!

Een dikke knuffel van Daan en Luuk

Yes! Joris van Rijn geslaagd in dit bijzondere jaar



Jaïr, grote speler! Hartelijk gefeliciteerd met je HAVO-diploma, je bent een TOPPER. En nu... vakantie, en dan op naar Delft

Jeroen, je bent je eigen poster bedrijf begonnen in 5 vwo. Wat een doorzettingsvermogen en discipline! We zijn beretrots op je!


Na zes jaar op het Stedelijk Gymnasium ben je geslaagd! We zijn trots op jou!

Yoran en je ouders


Aandacht voor financieel misbruik van ouderen

taboeonderwerp n Dinsdag 15 juni was het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Een veel voorkomende vorm van ouderenmishandeling is financieel misbruik. In onze regio vraagt de Rabobank aandacht voor dit taboeonderwerp.

Rabobankmedewerkers deelden gisteren speciale informatieboxen uit bij zorg- en welzijnsorganisaties. De boxen bevatten informatie van de overheid over veilig financieel ouder worden.

Samen met gemeenten en maatschappelijke partijen zet de Rabobank zich in voor preventie en vroeg-signalering van financieel misbruik bij ouderen. Coöperatief directeur Mariëlle Blauwhoff van de Rabobank in onze regio: “Het vervelende bij financieel misbruik is dat het bijna altijd gebeurt door bekenden van het slachtoffer. Daarom willen we met deze actie onze klanten aanmoedigen juist als zij nog jong zijn na te denken of zij het goed hebben geregeld voor later. Dat is echt niet moeilijk, maar je moet het wel op tijd regelen en onze medewerkers kunnen daar goed bij helpen. Samen kunnen we misbruik voorkomen.”

Met name alleenstaande hulpbehoevende ouderen met een beperkt sociaal netwerk zijn een potentieel slachtoffer voor financieel misbruik. De dader is veelal een








familielid of een ‘trouwe hulp’ waarvan het slachtoffer voor hulp van afhankelijk is. Hoe kleiner het sociaal netwerk, hoe makkelijker de dader ruimte voelt onrechtmatig te handelen. Misbruik ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak gaan daders steeds een stapje verder en voelen slachtoffers zich onder druk gezet.

Het belangrijkste bij financieel misbruik is het minimaliseren van de kans op ontstaan. Op de website www.aanpak-ouderenmishandeling.nl staat daarover meer informatie en is ook de informatie box te bestellen.

Als er een vermoeden is van financieel misbruik is het belangrijk daarover te praten. Dat kan 24 uur per dag en zeven dagen per week anoniem en vertrouwelijk met Veilig Thuis via het gratis telefoonnummer 0800-2000.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding