Duurzaamheidsvoucher voor huurders

tegoedbon n Ook Leiderdorpse huurders kunnen nu een tegoedbon krijgen waarmee ze voor maximaal 75 euro aan producten kunnen kopen om hun woning te verduurzamen. De duurzaamheidsvoucher kan worden aangevraagd via www.duurzaambouwloket.nl.

Vorig jaar zomer deelde Leiderdorp al duurzaamheidsvouchers voor maximaal 70 euro uit aan huiseigenaren. De gemeente kon dat doen dankzij de landelijke ‘Regeling Reductie Energiegebruik bij koopwoningen'. De gemeente deed daarna ook een aanvraag voor een uitkering uit de ‘Regeling Reductie Energiegebruik Woningen' die ook bedoeld is voor huurders. Begin januari werd bekend dat de aanvraag was toegekend. Daarmee kreeg de gemeente een bedrag 360.000 euro, waarvan 270.000 euro wordt gebruikt voor in totaal 3.600 tegoedbonnen. Driekwart daarvan wordt gereserveerd voor huurders.

Met de bon kunnen kleine duurzaamheidsartikelen (denk aan LED lampen, tochtstrips, radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen) gedeclareerd worden of rechtstreeks gekocht bij een speciaal hiervoor opgezette webshop. Ook kunnen huurders een energieadvies op maat krijgen.

        Tekst: Corrie van der Laan