Koffie-inloop start weer

gezelschap n Sinds kort is La Place Leiderdorp, de thuisbasis van de maandelijkse koffie-inloop, weer open. Voor het eerst in anderhalf jaar kunnen alle koffie-inlopers hier weer bij elkaar komen en bijpraten. Iedereen die alleen is en gezelschap zoekt, is welkom bij deze koffie-inloop op elke eerste zondag van de maand van 11.00-13.00 uur. Zondag 3 juli is de eerstvolgende koffie-inloop. Kom eens kijken, de sfeer is ongedwongen. Meer info? Mail naar yeppers071@gmail.com of bel (071) 589 65 51.


Volleyballers gezocht

Meespelen n Elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur volleybalt een groep dames en heren in de gymzaal aan de Klerkenhof (tussen basisscholen De Hobbit en ’t Bolwerk). Het niveau is niet erg hoog, de stemming wel. Deze week zijn de spelavonden na een lange periode weer begonnen, maar jammer genoeg is de spelersgroep wat uitgedund. Nieuwe enthousiaste volleyballers zijn welkom. Belangstellenden kunnen vrijblijvend komen kijken of meespelen. Bel voor meer informatie naar Hannie, 06 49836792.


Basketballen kan eindelijk weer

trainen n Basketball Vereniging Leiderdorp heeft de trainingen hervat: iedereen die wil basketballen is welkom om eens te komen kijken. De jongste jeugd, ‘Peanuts genoemd’, traint elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Lekker ballen, bewegen en het netje vinden. Voor verdere informatie, bel Froukje op telefoonnummer 06 2698 0057. Maar ook bij de andere leeftijdsgroepen is er nog plek. Zeker de groep meisjes Onder-18 zoekt versterking. BVL traint in sportcomplex De Does, zolang de Bloemerd in gebruik is voor vaccinaties. Zie voor alle informatie www.bv-leiderdorp.nl.


Avond over persoonlijkheids-stoornissen

webinar n Lumen en GGZ Rivierduinen bieden maandag 21 juni van 19.30 tot 20.45 uur een webinar over persoonlijkheidsstoornissen. Deze avond is bedoeld voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis en hun naasten.

10 tot 15 procent van de bevolking heeft een persoonlijkheidsstoornis. Dit kan bijvoorbeeld het vermijden van situaties zijn, het ervaren van heftige emoties of teruggetrokken, zonderling gedrag. Wanneer dit een bron wordt van lijden voor betrokkenen en/of diens naasten spreken we van een persoonlijkheidsstoornis. Tegenwoordig zijn persoonlijkheidsstoornissen goed te behandelen. Een ervaringsdeskundige en een behandelaar vertellen 21 juni meer over de symptomen en de mogelijke behandelingen.

Aanmelden voor het webinar kan via lumen-hollandrijnland.nl/weten/voorlichtingsavondenonline/.