Afbeelding
Foto:

BEPPEN BIJ EEN BAKKIE

Vergeetachtig

Tak-tak-tak, ze stuiterde van de trap, belandde op de grond, brak haar enkel en liep een zware hersenschudding op. Zes weken plat.

"Dat is nog niet het allerergste", zei ze, "maar ik kan sindsdien minder op namen komen." Volgens dokters het gevolg van die onfortuinlijke val. Voorbeeld: "Wij praatten over een bekende Nederlander, zanger. Hoe heet hij ook alweer? Je weet wel: hij heeft altijd een donkere bril op. Die jongen van The Kik? Nee, die is nog veel te jong. Wel goed, hoor, maar hem bedoel ik niet. De man wiens naam even een probleem is, is altijd zo netjes gekleed. Willy Alberti? Nee, joh. Niet Willy, die draagt geen donkere bril en is trouwens allang dood. Wie ik bedoel, zwaait met zijn elleboog. Mijn hemel, hoe heet hij ook alweer? Zijn naam ligt op het puntje van mijn tong. Hij heeft succes met You’ll never walk alone. Nee, niet Gerry van The Pacemakers. Wie ik bedoel was ooit kraandrijver in de haven van Rotterdam. Ja…. ik ben er bijna…. haven… Rotterdam…. nou even stil. Ik weet het, ik weet het: Lee Towers. Wat wilde ik nou over hem vertellen? Verdomme, ben ik dat ook weer vergeten. Natuurlijk, kan iedereen overkomen. Maar wat ik zeggen wilde, weet niemand nog. Ik kan er niet opkomen, laat maar ook. Nog een bakkie?"

Mij wordt weleens gevraagd, wat ik gisteren heb gegeten. Iets Italiaans, een pasta, niet die vermicelli. Ik eet het graag, met een wijntje erbij. Rood, ja. Heerlijk. "Wat hadden wij ook al weer, Els? Jij heb het gemaakt, Piet vraagt erom en ik weet even niet hoe het heet. Ja, het was verrukkelijk. Help nou even."

Vergeten? Even moeilijk? Maak er geen drama van. Welnee, heeft niets met je leeftijd te maken. Iedereen heeft er weleens last van. Wat drink je eigenlijk? Water, zie je wel, niks aan de hand. Wat ik drink? Iets nieuws, ze hebben ’t mij gezegd, maar hoe het heet ben ik vergeten….


Nogmaals Jaylinn

Vorige week schreven we in deze krant hoe Jaylinn Chrispijn (8 jaar) uit Leiderdorp haar lange haren doneerde aan Stichting Haarwensen, samen met het mooie bedrag van 1.500 euro. Helaas kwam de foto van Jaylinn met haar afgeknipte vlecht en de cheque niet goed op de pagina terecht. Daarom hier nog een keer.

Afbeelding