LVU workshops en cursussen

leuk&leerzaam n Speciaal voorondernemers komt de Volksuniversteit Leiderdorp met twee leuke en leerzame workshops: 'Met meer gemak op sociale media' en 'Krijtbord tekenen'.

De workshop ‘Met meer gemak op sociale media’ helpt ondernemers om sociale media soepeler en effectiever in te zetten. In twee uur krijgen de deelnemers je veel praktische tips die ook goed bruikbaar zijn voor andere online kanalen, zoals nieuwsbrieven, blogs, webteksten, etc. Maandag 14 juni, 19.45 – 21.45 uur.

Ondernemers die gebruik maken van krijtborden, in de zaak of als stoepbord, kunnen in de workshop ‘Krijtbord tekenen’ leren hoe ze hun boodschap opvallend en strak overbrengen op het bord. En hoe je op een simpele manier krijttekeningen maakt die er verbluffend uitzien! Zó laat je klanten goed zien wat je verkoopt en trek je ze over de drempel. Zaterdag 12 juni, 10.00 – 13.00 uur.

Op zaterdag 19 juni komt de LVU met de studiedag 'Alles over het heelal in één dag'. Een wervelende show met spectaculaire foto’s en video’s voert de deelnemers mee door het heelal, van ons eigen zonnestelsel naar melkwegstelsels en zwarte gaten. Over Einsteins relativiteitstheorie en de kans op leven elders in het heelal. Zaterdag 19 juni, 10.00-16.00 uur (incl. lunch).

In de lezing 'Op jacht naar goud en porselein – de berging van schepen van de VOC' gaat het over de speurtocht naar de wrakken van vergane VOC-schepen die beladen waren met een kostbare lading, tegen de achtergrond van de VOC-geschiedenis. Over de zoektocht, de vondst van de Geldermalsen en de veiling van de lading van dat schip, thee, goud en porselein. In samenwerking met het Leiderdorps Museum. Woensdag 23 juni, 19.30 – 21.30 uur.

Maak van je filmpjes van vakantie of een feestje een professionele videoproductie met Hitfilm Express, een gratis videobewerkingsprogramma. De cursus (3 lessen) start op woensdag 9 juni 2021, 19.30 – 21.30 uur.

In de beginnerscursus 'Handletteren 1.0' leren deelnemers sierlijke letters in allerlei stijlen tekenen en daarmee eigen wenskaarten, posters en wat al niet meer te maken. De cursus (6 lessen) start op woensdag 9 juni, 19.30 – 21.30 uur.

Informatie en aanmelding: Het bureau van de LVU (Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp) is tijdens de lockdown geopend op maandagochtend (9.00 tot 13.00 uur) en donderdagochtend (9.30 tot 12.30 uur). Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of telefoon (071 5411732). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.