Met de klok mee vanaf linksboven: The Rodeoz, The Kickz, The Kreationz en Tha Radicalz. | Foto: PR
Met de klok mee vanaf linksboven: The Rodeoz, The Kickz, The Kreationz en Tha Radicalz. | Foto: PR Foto: PR

Rode Sneakerz in de prijzen

dans n Het streetdance/hiphop team Tha Radicalz van de Leiderdorpse dansschool Rode Sneakers is eerste geworden bij het NK We know you can dance in de gevorderde categorie tot en met 14 jaar.

Het team, onder leiding van Valerie van Leeuwen, had al in de voorrondes laten zien veel in huis te hebben en pakte bij de online wedstrijd van zondag 30 mei de landelijke titel.

Ook twee andere streetdance/hiphop teams van Rode Sneakerz gooiden zaterdag hoge ogen. The Kickz en The Rodeoz, beiden onder leiding van Valery Bouwknegt, werden 4e van het land in respectievelijk de gevorderde categorie tot en met 14 jaar en de categorie tot en met 16 jaar.

Een vierde team, The Kreationz met coach Keatian Pardenilla, kreeg goede kritieken van de jury in de voorrondes maar greep net naast de kwalificatie.

De goede resultaten van de wedstrijdteams zijn volgens eigenaresse Kirsten Remmers van Rode Sneakerz te danken aan hun grote inzet en doorzettingsvermogen in deze gekke tijd. Buiten dansen in de regen en zelfs in de sneeuw maakte het trainen extra zwaar, maar heeft ze nooit afgeremd. "Het is belangrijk dat de teams en hun trainers goed op elkaar ingespeeld raken en dat is dit jaar ondanks de coronaregels goed gelukt en zichtbaar", aldus Remmers.


Pruik voor een ziek kind dankzij Jaylinn

donatie n Toen de 8-jarige Jaylinn Chrispijn uit Leiderdorp enkele maanden geleden hoorde van het werk van Stichting Haarwensen, stond haar besluit al snel vast: ook zij wilde haar lange lokken doneren aan deze stichting die haarwerken schenkt aan kinderen die door een ziekte kaal zijn. Een haarwerk maken kost 1500 euro, en Jaylinn en haar moeder Inge besloten meteen een online inzamelingsactie te starten om dat bedrag bij elkaar te krijgen.

Vorige week was het streefbedrag binnen en zaterdag 29 mei zat Jaylinn bij de kapper die haar lange vlecht afknipte. Ook haar tante en een vriendin van haar moeder doneerden hun haar. “Zo hadden we behalve genoeg geld ook genoeg haar voor een haarwerk”, vertelt Inge. Jaylinn, leerlinge van groep 4 van ’t Bolwerk, is heel tevreden met haar korte koppie en dolblij dat ze met haar haren een ander kind gelukkig kan maken.

Op de foto links staat Jaylinn met nog lange lokken, rechts met haar afgeknipte vlecht en de cheque voor Stichting Haarwensen. ( Foto's: PR)


Laatste testen voor waterstofauto Eco-Runner Team

innovatief n We schreven in de krant van 5 maart dit jaar al eens over de met waterstof aangedreven stadsauto van het Eco-Runner Team, bestaande uit studenten van de TU Delft. Dinsdag 25 mei testte het team hun projectauto voor de vierde en laatste keer op de skeelerbaan van de Vereniging IJssport Leiderdorp in het Weteringpark. Bij deze test finetuneden ze de laatste instellingen en de bandenspanning. Vrijdag 11 juni neemt het team het op tegen twee andere TU teams. Het verloop van de wedstrijd en de eindfase van de ontwikkeling van de auto is te volgen via www.ecorunner.nl. (Foto: PR)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding