Afbeelding
Foto: PR

Afscheid

sloop n Begin deze week was het moment daar: er werd gestart met de sloop van De Menswording aan het Heelblaadjespad in Leiderdorp. Het voormalige kerkgebouw werd eind 2017 door de eigenaar, de parochie HH. Petrus en Paulus, verkocht aan projectontwikkelaar Citystone Groep die het gaat vervangen door een vier woonlagen hoog appartementencomplex.

Voor vele (oud)parochianen is de sloop een hard gelag; zij hebben veel dierbare herinneringen aan het voormalige kerkgebouw dat stamt uit 1975. Vorige week woensdag werden twee rozen en een elektrisch kaarsje geplaatst bij het gebouw, als een laatste afscheid (foto hier onder).

Annemiek Vendel stuurde als hommage aan het gebouw het onderstaande gedicht:


Herinnering aan                De Menswording


Als een fluistering

voor het slapen gaan

een whisper, een vesper


Een fluistering

om rustig de avond

en de nacht in te gaan


Donderdagavond

19.15 uur


In een nis branden kaarsen

een klein altaar met ikoon

wierook stijgt op


Kalme schoonheid

rijk en vol

in eenvoud en leegte


Acht mensen zijn samen

in eigen stilheid van zijn

lezen, bidden en zingen

zelfs ook in het Latijn


Avondgebed

een whisper, een vesper

. . .


Als een fluistering

zo zacht...

kust God hen goedenacht



Vitalityclub weer op vaste honk

bewegen n De activiteiten van de Vitalityclub Leiderdorp zijn vanaf volgende week weer bij het COVS clubhuis aan de Boomgaardlaan 20. Vanwege de coronamaatregelen waren de activiteiten na de herstart twee weken geleden verplaatst naar het veldje in de wijk ’t Heerlijk Recht. Maar dankzij de op 5 juni ingaande versoepelingen kunnen deze vanaf 8 juni weer worden gedaan op de vaste stek aan de Boomgaardlaan.

Bij de vitalityclub kunnen vijftigplussers sporten voor 1 euro op zowel dinsdag als vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur, ieder op zijn of haar eigen niveau. Na afloop is er koffie. Van tevoren aanmelden is niet nodig.